Timpul nostru petrecut pe Pământ este limitat! Indiferent cât de mult ne cutremură această idee, ea este un fapt. Indiferent cine suntem, cât de tânăr sau de bătrân, cât de mult succes am obținut sau unde trăim, mortalitatea rămâne marele egalizator. Cu fiecare ticăit al ceasului, un moment din viața noastră este deja în urmă. Zilele ne sunt numărate și fiecare zi care trece este pierdută pentru totdeauna.
Când ne uităm la viața Domnului Isus, vedem pe cineva care a știut să trăiască. De fapt, Domnul Isus știa cât timp îi mai rămânea. Deci, cum a trăit El când a știut că mai are o lună de trăit pe Pământ? Domnul Isus a trăit aceste patru principii.
- Domnul Isus a trăit cu pasiune. De fapt, noi numim sfârşitul vieţii Sale – patima lui Hristos. El și-a trăit viața din toată inima, în totalitate pentru Tatăl Ceresc și pentru a face diferența în lume. Isus a fost cea mai pasionată persoană care a trăit vreodată și El vrea ca noi să trăim cu aceeași pasiune. În Ioan 10:10 Isus spune: „Eu am venit ca oile să aibă viaţa şi s-o aibă din belşug”.
Domnul vrea ca noi să trăim o viață plină de lucrurile pe care El le are pentru noi. La înmormântarea unei femei dragi din biserica noastră, care avea peste nouăzeci de ani când s-a dus să fie cu Domnul, toată lumea a fost de acord că ea a trăit o viață bună și plină. Există o mare diferență între o viață plină și o viață bună, plină. Poate că trăiți o viață plină de activități, stres și anxietate. Dar noi vorbim despre o viață bună, din belșug. Această femeie a trăit o viață plină de compasiune și aceasta este o viață bună, din belșug.
- Domnul Isus a iubit complet. Evanghelia după Ioan 13:1 spune: „Isus, ca Cel care ştia că I-a sosit ceasul să plece din lumea aceasta la Tatăl şi fiindcă iubea pe ai Săi, care erau în lume, i-a iubit până la capăt.” Deci, ce a făcut Isus când știa că mai are doar o lună de trăit pe Pământ? El i-a iubit complet pe oamenii care-i erau apropiați. El s-a concentrat asupra relației care conta cel mai mult – relația cu ucenicii Săi. În același mod, și noi putem iubi până la capăt, concentrându-ne asupra relațiilor care sunt cele mai importante în viața noastră. Suntem uimiți cât de multă atenție trebuie să avem în relațiile din familie pentru a ne conecta cu adevărat. Este nevoie să fim atenți în fiecare zi cu fiecare dintre copiii noștri și unul cu celălalt în căsnicia noastră și în orice altă relație importantă pentru ca aceste relații să prospere.
- Domnul Isus a învățat cu umilință. Al treilea principiu în stilul de viață numit ”ultima lună de trăit” este de a învăța cu umilință, iar Isus a fost exemplul suprem de umilință. Filipeni 2:8 spune: „La înfăţişare a fost găsit ca un om, S-a smerit şi S-a făcut ascultător până la moarte, şi încă moarte de cruce.” Isus a fost Dumnezeu Însuși și, totuși, S-a smerit, S-a îmbrăcat în trup omenesc și a devenit unul dintre noi, ca noi să-L putem experimenta pe Dumnezeu.
- Domnul Isus a plecat cu îndrăzneală. Al patrulea principiu universal este să plecăm cu curaj și, din nou, Domnul Isus este exemplul sublim, deoarece Isus a lăsat o moștenire veșnică aici pe acest Pământ și a plecat cutezător să fie cu Tatăl Său. Isus era gata de plecare. Luca 9:51 spune: „Când s-a apropiat vremea în care avea să fie luat în cer, Isus Şi-a îndreptat faţa hotărât să meargă la Ierusalim.” Isus a mers la cruce cu îndrăzneală. El a fost hotărât să meargă la cruce datorită dragostei Lui pentru noi. Asemenea lui Isus, și noi putem lăsa o moștenire îndrăzneață pe Pământ și putem să ne petrecem zilele cu lucruri care vor dura mult mai mult decât noi înșine.
Unul dintre misterele vieții este că niciunul dintre noi nu știe când va muri. Dar este un fapt că vom muri. „Dacă zilele lui sunt hotărâte, dacă i-ai numărat lunile” (Iov 14:5). Dacă suntem dispuși să acceptăm acest lucru și să avem încredere în Dumnezeu cu punctul final al timpului nostru pe acest Pământ, atunci ne putem concentra asupra modului în care completăm acea liniuță între anul în care ne-am născut și anul în care vom muri. Putem face din cursa noastră o aventură incredibilă de descoperire, de bucurie și mulțumire.
Articol preluat de pe cbn.com, tradus și adaptat