Cuvântul Biblic

Ascultați emisiuni. Click aici.

Emisiune difuzată în fiecare miercuri, de la ora 17:20, realizator Cristian Titirișcă

Dumnezeu a creat întreg Universul prin Cuvântul Lui. De asemenea, Cuvântul Domnului seamănă în inimile oamenilor credința care duce la mântuire, ne dă înțelepciune pentru a duce o viață curată, ne ajută să ne vedem starea spirituală și ne învață cum să trăim în conformitate cu voia Lui Dumnezeu. Emisiunea “Cuvântul biblic” aduce în atenția ascultătorilor anumiți termeni din Cuvântul lui Dumnezeu, analizând semantică și aplicabilitatea acestora.

Zona de siguranță

Ascultați emisiuni. Click aici.

Emisiune difuzată în fiecare miercuri, de la ora 16:20, psihoterapeut de familie Irina Pârvu

Irina Pârvu, psihoterapeut de familie, ne ajută să identificăm etapele de dezvoltare emoțională ale copiilor / adolescenților și să ne adaptăm comportamentul la acestea, evitând astfel conseciențele pe termen lung ale unei relaționări defectuase părinte – copil.

Creștinul contemporan

Ascultați emisiuni. Click aici.

Emisiune difuzată în fiecare luni, de la ora 17:20, realizator Adrian Jurj

Consecvența în viața de zi cu zi a practicării adevărurilor biblice, ne ajută să devenim ceea ce Scriptura ne învață că trebuie să fim. Epoca în care ne aflăm e tot mai provocatoare, astfel că importanța unei puternice ancorări în învățăturile divine este covârșitoare. Când îl implicăm pe Dumnezeu în fiecare detaliu al vieții noastre, fiecare zi devine o simfonie a bucuriei și împlinirii în Hristos.

Promisiunea zilei

Ascultați emisiuni. Click aici.

Emisiune difuzată de luni până vineri, de la ora 13:30, realizator Constantin Grămadă

Dumnezeu se ține întotdeauna de cuvânt. Noi, însă, suntem deseori descurajati de contextul în care ne aflăm, punând la îndoială intervenția divină. În realitate, Dumnzeu este la lucru în viețile noastre, dar se poate să lucreze într-un mod diferit de cel pe care noi l-am dori. Cu toate acestea, Cuvântul Lui este „Da și Amin”, iar promisiunile Sale sunt de neclintit. „Promisiunea zilei” ne ajută să aprofundăm cunoașterea angajamentelor lui Dumnezeu față de credincioși, iar astfel să ajungem să le revendicăm și să ne bucurăm de împlinirea acestora.

Până la marginile lumii

Ascultați emisiuni. Click aici.

Emisiune difuzată sâmbăta, de la ora 13:20, realizator Cristian Matei

Conform învățăturilor Bibliei, orice dar pe care îl primim de la Dumnezeu trebuie pus, mai departe, în slujba semenilor noștri. Cel mai mare dar primit de către un copil al Domnului este Vestea cea Bună a mântuirii. Experimentând puterea profundă și transformatoare a întâlnirii cu Domnul Isus, ne dorim să o împărtășim și cu cei din jur. Emisiunea „Până la marginile lumii”, aduce în atenția ascultătorilor dialoguri cu creștini ce și-au exercitat în moduri pline de dragoste și dedicare misiunea de răspândire a Cuvantului.

Actualitatea în obiectiv

Ascultați emisiuni. Click aici.

Emisiune difuzată în fiecare marți, de la ora 17:20,
realizator Daniel Alexandrescu

Evoluția și adaptabilitatea sunt atuuri de folos întregii societăți, inclusiv creștinilor. Totuși, este important să nu pierdem din vedere adevărata noastră țintă. Lumea va încerca la nesfârșit să pătrundă în viețile creștinilor, folosindu-se de argumente legitime, însă impunând mijloace nelegitime. În acest caz, orice învățătura din exterior trebuie trecută prin fața obiectivului adevărului biblic. „Actualitatea în obiectiv” prezintă o serie de dezbateri pe teme actuale, abordate din perspectiva Cuvântului lui Dumnezeu.

Experiențe cu Dumnezeu

Ascultați emisiuni. Click aici.

Emisiune difuzată în fiecare sâmbătă, de la ora 15:50, realizator Adrian Jurj

De-a lungul generațiilor, oamenii au fost cel mai puternic motivați să facă schimbări în viețile proprii, văzând exemplele puternice ale celor din jur. Emisiunea ”Experiențe cu Dumnezeu” este o emisiune ce prezintă situații de viață deosebite, care demonstrează cum revelația divină poate fi experimentată în viața reală, iar prin aceste mărturii, cei ce le ascultă să fie încurajați să vină cu îndrăzneală la Dumnezeu. 

Stropi de Apă Vie

Ascultați emisiuni. Click aici.

Emisiune difuzată în fiecare luni, de la ora 16:20, realizator pastor Florin Stoica

O incursiune de-a lungul Sfintei Scripturi în care sunt prezentate, analizate și comentate anumite pasaje, pentru edificarea spirituală a fiecărui credincios.

 

Evanghelia pe înțelesul tuturor

Ascultați emisiuni. Click aici.

Emisiune difuzată în fiecare joi, de la ora 16:20, realizator pastor Ovidiu Rusnac

Fiecare om are nevoie de mântuire prin credința în jertfa Mântuitorului Isus Hristos. Sfânta Scriptură ne spune în epistola către Romani în capitolul 10 cu versetul 17:  “Astfel, credința vine în urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvântul lui Hristos.”. Prin intermediul emisiunii Evanghelia pe înțelesul tuturor, puteți asculta pasaje din Sfânta Scriptură explicate pe înțelesul orcui, astfel, prin auzirea Cuvântului să se poată ajunge la mântuire.

 

Viziune pentru viaţă

Emisiune difuzată în zilele de joi, vineri şi sâmbătă, de la 17:10

Serial de prelegeri ale pastorului Chuck Swindoll, adaptate şi prezentate în exclusivitate la RVE Bucureşti de pastorul Beniamin Mogoş, cu scopul ca ascultătorii să înţeleagă planul lui Dumnezeu cu privire la viaţa lor, precum şi rolul lor de creştini autentici într-o lume disperată şi de multe ori ostilă faţă de adevărul Evangheliei.

Crizele familiei

Emisiune difuzată în fiecare marți, de la ora 15:10

Familia este proiectul lui Dumnezeu, creat pentru a împlini omul și în cadrul căreia acesta să își modelze caracterul pentru a semăna tot mai mult cu cel al Domnului Isus. Așa cum bine știm, familia este temelia societății. Relațiile de familie dau tonul celor din exterior, astfel că importanța de a funcționa întocmai după planul lui Dumnezeu este vitală. În cadrul emisiunii “Crizele familiei” vă invităm să ascultați prelegeri actuale legate de familie și căsnicie.

Cu braţele deschise

Emisiune difuzată zilnic, de la ora 18:20

Explicaţii, aplicaţii şi implicaţii ale Cuvântului lui Dumnezeu în toate domeniile vieţii noastre private şi sociale– spuse pe înţelesul tuturor de pastorul Charles Stanley. Mesajele sunt prezentate ascultătorilor din România de actorul Valentin Voicilă.

Itinerar biblic

Emisiune produsă de Trans World Radio România si difuzată de luni până vineri, de la ora 14:10

În această emisiune, difuzată în peste 200 de limbi şi dialecte, sunteţi invitaţi să faceţi cunoştinţă cu oameni, locuri, fapte şi evenimente din Cuvântul lui Dumnezeu, menite să ne reveleze voia Sa cu privire la noi. Comentariile pastorului John Vernon McGee, de la Geneza la Apocalipsa, sunt adaptate şi prezentate de Cristian Pavel.