Avortul, realitatea tragică din zilele noastre

Potrivit organizației Right to Life UK, mai mult de un copil a fost avortat la fiecare două minute și jumătate în Anglia, Țara Galilor și Scoția în 2021; iar 26 de vieți au fost curmate în fiecare oră. Grupul spune că numărul de avorturi în Anglia și Țara Galilor a atins un nivel record, 214.869 au avut loc în 2021, în timp ce 13.758 de întreruperi de sarcină au fost efectuate în Scoția în același an. Right to Life UK leagă această creștere semnificativă a avorturilor cu primul an în care serviciile de avort „DIY” la domiciliu au funcționat în Anglia și Țara Galilor. Ei spun că, de când au fost introduse avorturile la domiciliu „DIY”, au apărut o serie de probleme semnificative.

Statisticile privind avorturile, publicate de Departamentul de Sănătate și Asistență Socială arată că în Anglia și Țara Galilor au existat un total de 214.869 de avorturi în 2021, o creștere de 4.009 față de 2020, când au fost 210.860. Right to Life spune că acesta este cel mai mare număr înregistrat vreodată. „Deși putem aduce la cunoștință realitatea tragică, această zi servește și ca un apel la acțiune pentru ca oamenii din întreaga țară să își reînnoiască eforturile pentru a face tot ce le stă în putință și a se asigura că mai multe vieți sunt salvate în viitor”, a comentat Catherine Robinson, purtătorul de cuvânt al Right To Life din Marea Britanie. „Aceasta include contactarea parlamentarilor și solicitarea acestora să se asigure că sunt introduse legi pentru protejarea bebelușilor nenăscuți și că sunt întărite măsurile de protecție, atât pentru mame, cât și pentru copii – consolidat cu voluntariatul din centrele de sprijin pentru sarcini și întreprinderea altor activități pro-life care sprijină mamele și copiii lor în timpul sarcinii și mai departe”, a concluzionat ea.

Grupul de campanie indică sondajele de opinie care spun în mod repetat că publicul dorește protecție sporită pentru copiii nenăscuți și mai mult sprijin pentru mamele care se confruntă cu sarcini neplanificate – mai degrabă decât eliminarea totală a garanțiilor legale în privința avortului. RTL UK spune că sondajele din 2019 indică faptul că peste 41% dintre londonezi cred că avortul ar trebui să fie ilegal în aproape toate circumstanțele. Doar 1% din populație dorește ca avortul să fie disponibil până la naștere, iar 70% dintre femei doresc ca limita de avort să fie redusă la 20 de săptămâni sau mai puțin.

Catherine Robinson a concluzionat: „Fiind proactivi și luând măsuri, fiecare dintre noi poate face parte din construirea unei națiuni pro-viață în care protejăm și apărăm dreptul la viață al fiecărei ființe umane, de la concepție până la moartea natural.”.

Articol publicat de premierchristian.news, tradus și adaptat.