Pâinea care ne satură

Isus le-a zis: „Adevărat, adevărat vă spun că Moise nu v-a dat pâinea din cer, ci Tatăl Meu vă dă adevărata pâine din cer, căci Pâinea lui Dumnezeu este aceea care se coboară din cer şi dă lumii viaţa.” „Doamne”, I-au zis ei, „dă-ne totdeauna această pâine.” Isus le-a zis: „Eu sunt Pâinea vieţii. Cine vine la Mine nu va flămânzi niciodată şi cine crede în Mine nu va înseta niciodată. (Ioan 6:32-35)

Ce poate fi mai gustos pentru un om flămând decât o pâine caldă, proaspătă? În același mod, de ce căutăm fericirea și de ce tânjim ca sufletul nostru să fie împlinit? Pentru că, instinctiv, știm că această fericire există, că ne va satisface și dorim să o dobândim.

Autorea articolului, Jordan Buntgen, scriitoare pt Radio CBN, împărtășește din căutarea personală a scopului în viață și a fericirii adevărate.

“Ani de zile, am trăit într-o stare de foame după semnificație și am căutat satisfacția în lume. Au existat momente trecătoare în care foamea mea era potolită pentru o clipă, dar niciodată nu eram cu adevărat satisfăcută. Nu am știut cât de flămând era sufletul meu, până când L-am întâlnit pe Domnul Isus. În timp ce citeam din Sfânta Scriptură, am început să simt cum izvorăște din mine o nouă putere pe care nu o cunoscusem niciodată. Sufletul meu era hrănit, iar beneficiile “nutriționale” pătrundeau în fiecare domeniu al vieții mele. Dar apoi m-am întors la rutina zilnică a vieții, focul proaspăt al alegerii lui Isus a devenit mai puțin strălucitor, iar eu am căzut în diverse trăiri schimbătoare. Mă așezam dimineața să citesc Biblia, dar făceam asta ca să-mi bifez lista zilnică cu ceea ce trebuia să fac, în loc să am atitudinea și dorința de a fi în prezența și în Cuvântul Domnului. Mă săturam cu o pâine veche de o zi, uneori de o săptămână, în loc să-L aleg zilnic pe Domnul pentru un gust proaspăt, nou și satisfăcător din tot ceea ce voia să-mi dea.

În acel anotimp al dispozițiilor schimbătoare, Dumnezeu m-a înconjurat cu oameni care iubeau Cuvântul și care îmi împărtășeau frecvent din înțelegerea și revelațiile lor. Auzeam mărturii despre înțelepciune, înțelegere și claritate în cuvintele lor, iar eu tânjeam după același lucru. (Nu-i așa că vă place cum lucrează Dumnezeu la inima noastră prin cei din comunitatea noastră?) Am putut simți cum inima mea se schimba de la auto-suficiență la nevoia de a fi hrănită. Nu voiam doar să citesc Biblia, ci voiam ca Biblia să mă citească pe mine și să devină singura mea sursă de satisfacție adevărată. Așa că am început să mă rog ca să nu mă mulțumesc cu pâinea cea de toate zilele, ci să râvnesc la pâinea pe care o dă Domnul în fiecare zi și să am o foame de a-L cunoaște pe Dumnezeu astăzi mai mult decât am făcut-o ieri.

În fiecare zi, foamea și dorința de a-L cunoaște pe Domnul creștea și am început să înțeleg ce înseamnă să flămânzești după Domnul! Acum, în fiecare zi mă aștept ca Tatăl meu Ceresc să-mi aducă o nouă înțelepciune, înțelegere, revelație și satisfacție atunci când mă întâlnesc cu El în părtășie și închinare. Nu mai este un loc pentru liste de obiective zilnice, ci o masă unde mă întâlnesc cu Domnul și sunt hrănită”.

“De aceea şi Eu vă spun: Cereţi, şi vi se va da; căutaţi, şi veţi găsi; bateţi, şi vi se va deschide. Fiindcă oricine cere capătă; cine caută găseşte şi celui ce bate, i se deschide.” (Luca 11: 9-10)

Așadar, simțiți că vă este foame după Cuvântul lui Dumnezeu? Sau treceți prin perioade de instabilitate? Spuneți astăzi o rugăciune, cerându-I lui Dumnezeu tot ce aveți nevoie și spunându-I Lui că vă simțiți gol, neputincios sau auto-suficient. Domnul Isus a spus că El este Pâinea vieții!

Articol publicat de cbn.com, tradus și adaptat