Mântuirea vine prin biserică?

Din titlu se intră puternic în subiect, iar fiecare își poate pune întrebarea „Trebuie să merg la biserică pentru a fi mântuit?” Probabil, pentru cei mai mulți răspunsul este nu. 

Cu toate acestea, creștinismul nu este o religie solitară. Suntem un popor și o comunitate, iar Sfânta Scriptură ne spune în Epistola către Evrei 10:25 să nu părăsim adunarea noastră. Avem nevoie de părtășie, avem nevoie de încurajare unii de la alții și trebuie să avem opiniile și conceptele noastre echilibrate și verificate de alți creștini. Domnul  Isus a spus că este nevoie de doi sau mai mulți adunați la un loc pentru ca El să fie în mijlocul lor. (Vezi Matei 18:20.) Aceasta înseamnă că o familie îl poate avea pe Domnul în mijlocul ei, dar chiar și în familie, o persoană acționează ca o contragreutate pentru a o echilibra pe cealaltă. 

Nu trebuie să fii într-o biserică pentru a fi mântuit, dar pentru a continua eficient în viața de credință și în lucrurile lui Dumnezeu, trebuie să fii în părtășie cu alți creștini, iar biserica răspunde acestei nevoi.

Articol publicat de cbn.com, tradus și adaptat.