Împărăția lui Dumnezeu

De la aerul pe care îl respirăm, la oamenii cu care interacționăm, și până la miracolele uimitoare care au loc în jurul nostru, Împărăția lui Dumnezeu înaintează mereu aici pe acest pământ. În fiecare zi, putem vedea Împărăția lui Dumnezeu cum se extinde în viața noastră.

„Fariseii au întrebat pe Isus când va veni Împărăţia lui Dumnezeu. Drept răspuns, El le-a zis: „Împărăţia lui Dumnezeu nu vine în aşa fel ca să izbească privirile. Nu se va zice: ‘Uite-o aici’ sau ‘Uite-o acolo!’ Căci iată că Împărăţia lui Dumnezeu este înăuntrul vostru” Luca 17:20-21. La fel ca fariseul care l-a întrebat pe Domnul Isus în Luca 17: „Când va veni Împărăția lui Dumnezeu?”, poate că uneori ne surprindem tânjind după veșnicie și dorim să fim în Rai cu Domnul nostru și cu cei dragi ai noștri. Lucrurile de pe acest pământ ne pot face să devenim obosiți și să tânjim după Rai. Dar în timp ce dorul după veșnicia împreună cu Hristos va fi într-o zi împlinit, putem găsi bucurie aici, pe acest pământ, pentru că Dumnezeu este cu noi chiar și acum. Cuvintele Domnului Isus ne amintesc că Împărăția Lui este deja aici în mijlocul nostru și în fiecare zi putem experimenta prezența Lui.

Datorită credinței că Domnul Isus Hristos a murit pentru păcatele noastre și a înviat pentru a ne da viața veșnică, ne putem bucura de prezența lui Dumnezeu în mijlocul nostru. De asemenea, putem vedea schimbarea pe care Domnul o face în viața noastră și în viețile altora atunci când ne îndreptăm ochii spirituali pentru a vedea cum lucrează El. Da, păcatul și moartea sunt prezente și fac parte din viața noastră, dar și mai mare este harul lui Dumnezeu și mâna Lui la lucru! În Dumnezeu ne putem pune toată nădejdea! Chiar și în încercări, în jurul nostru se întâmplă milioane de minuni: nașterea unei noi vieți, rugăciuni ascultate  – pentru mântuire, vindecări care au loc, dependențe care sunt învinse, familii restaurate și chiar vieți care intră în eternitate, sunt toate dovezi ale Împărăției lui Dumnezeu care lucrează pe pământ.

Este foarte ușor să fim copleșiți de necazurile lumii acesteia care ne pot distrage atenția de la a vedea mâna lui Dumnezeu. Astăzi, să ne rugăm ca inimile noastre să vadă și să experimenteze Împărăția lui Dumnezeu, în fiecare zi a vieții noastre.

Articol publicat de cbn.com, tradus și adaptat.