15 dintre cele mai influente citate de Charles Stanley

Dr. Charles Frazier Stanley a murit la vârsta de 90 de ani, în luna aprilie 2023. Mulți oameni se străduiesc să ajungă faimoși în această lume, dar el și-a făcut faimoasă credința. Eliberat de robia păcatului la vârsta de 12 ani, când și-a predat viața lui Hristos, Charles Stanley a făcut o misiune din a-i ajuta pe alții să găsească aceeași libertate. Născut în Dry Fork, Virginia, în 1932, pastor, evanghelist, prezentator radio și autor a peste 50 de cărți, Charles Stanley a păstorit biserica First Baptist Church, din Atlanta, timp de 51 de ani, și a fondat In Touch Ministries în 1972. Absolvent al Seminarului Teologic Baptist de Sud-Vest, Charles Stanley „a fost considerat pe scară largă drept unul dintre cei mai buni predicatori ai generației sale, alături de Charles Swindoll și Billy Graham”, relatează Christianity Today.

Stanley a lăsat în urmă pe fiul său, Andy, și pe fiica lui, Becky. Andy Stanley este pastor principal la Northpoint Ministries. El a spus că tatăl său l-a învățat pe el și pe alții nu doar să predice sau să construiască o biserică, dar și cum să ajungă la linia de sosire cu integritate. Multe dintre predicile, emisiunile și cărțile sale au oferit ajutor și restaurare. Imperfecțiunile din viața lui i-au permis să empatizeze cu ceilalți, iar credința lui ne-a inspirat pe toți să perseverăm în căutarea lui Isus Hristos. În timp ce se odihnește liniștit în brațele Mântuitorului său, ne amintim câteva cuvinte inspirate, ale unuia dintre cei mai mari lideri creștini ai timpului nostru…

„Ascultați de Dumnezeu și lăsați în mâna Lui toate consecințele”.

„Dumnezeu vă dăruiește întotdeauna atenția Lui neîmpărțită”.

„Trebuie să ne amintim că cea mai scurtă distanță dintre problemele noastre și soluțiile lor este distanța dintre genunchii noștri și podea”. – Charles Stanley, „Handle with Prayer: Unwrap the Source of God’s Strength for Living”

„Comportamentul este substanța religiei. Credința este substanța relației.” – Charles F. Stanley, „Calea lui Dumnezeu, zi de zi”

„Dorința noastră de a aștepta dezvăluie valoarea pe care o acordăm obiectului pe care îl așteptăm”.

”Timpul pe care îl petreceți singur cu Dumnezeu vă va transforma caracterul și vă va crește devotamentul. Atunci integritatea și comportamentul evlavios într-o lume necredincioasă îi vor face pe alții să tânjească să-L cunoască pe Domnul”.

„Trebuie să aveți curaj să fiți ascultător de Dumnezeu”.

„Planul lui Dumnezeu pentru lărgirea Împărăției Sale este atât de simplu – o persoană îi spune alteia despre Mântuitorul. Cu toate acestea, suntem ocupați și plini de scuze. Nu uitați, destinul etern al cuiva este în joc. Bucuria pe care o veți avea când veți întâlni acea persoană în rai va depăși cu mult orice disconfort pe care l-ați simțit când ați împărtășit Evanghelia”.

„Putem fi obosiți, tracasați sau tulburați emoțional, dar după ce am petrecut timp singuri cu Dumnezeu, descoperim că El ne infuzează trupurile cu energie, putere și rezistență”.

„L-ați  întrebat pe Dumnezeu ce are de gând să facă? El nu vă va spune niciodată. Dumnezeu nu vă spune ce va face. El vă dezvăluie Cine este El”.

„Hellen Keller era oarbă și surdă când a absolvit facultatea cu onoruri. Deci problema dumneavoastră care este?”

„Dacă simpatia este tot ceea ce au nevoie ființele umane, atunci crucea lui Hristos este o absurditate și nu este deloc nevoie de ea. Ceea ce oamenii au nevoie nu este „un pic de dragoste”, ci o intervenție chirurgicală majoră. Dacă credeți că îi ajutați pe oamenii pierduți cu simpatia și înțelegerea dvs., sunteți un trădător al lui Isus Hristos. Trebuie să aveți o relație corectă cu Domnul Isus și dvs. însuți și să vă folosiți viața ajutându-i pe alții în felul Lui – nu într-un mod omenesc care îl ignoră pe Dumnezeu. ”

„Dumnezeu nu ne dă viața biruitoare; El ne dă viață pe măsură ce biruim.”

„Tatăl nostru ceresc înțelege dezamăgirea, suferința, durerea, frica și îndoiala noastră. Dumnezeu este mereu acolo pentru a ne încuraja inimile și pentru a ne ajuta să înțelegem că El este suficient pentru toate nevoile noastre. Când am acceptat acest lucru ca pe un adevăr absolut în viața mea, am constatat că îngrijorările mele au încetat”.

„Circumstanțele și evenimentele pe care le vedem drept eșecuri sunt adesea chiar lucrurile care ne lansează în perioade de creștere spirituală intensă”. – Extras din Citate creștine

Articol publicat de christianheadlines.com, tradus și adaptat.