Rugăciunea în împrejurări imposibile

Dayna Lovelady, manager la Radio CBN, relatează din experiența personală a rugăciunilor în situații de criză și experimentează un adevăr biblic: „Ce este cu neputință la oameni, este cu putință la Dumnezeu” (Luca 18:27).Aceasta povestește cum, în urmă cu câțiva ani, s-a trezit cu o umflătură semnificativă la nivelul gambei drepte, iar starea piciorului s-a agravat cu fiecare oră care trecea. Pe măsură ce tumefierea creștea, capacitatea sa de a merge a scăzut până la punctul în care, la sfârșitul zilei mergea în cârje. În zilele dinainte era sănătoasă și se antrena ca sportiv de performanță, făcea genoflexiuni cu ridicare de greutăți, alergări și sărituri cu coarda. Dyana Lovelady spune că nu și-a imaginat niciodată că nu va mai putea merge. Astfel, a decis să facă o programare la medicul ortoped sportiv în speranța că o va ajuta să fie din nou capabilă de antrenament sportiv de performanță. După ce a fost la medic și și-a făcut radiografii, un RMN și un examen clinic, doctorul a spus că nu știe ce se întâmplă cu piciorul ei și nici nu are siguranța că va putea să mai meargă din nou. În concluzie, el a declarat că îi era imposibil să spună dacă poate să-și continue antrenamentul și alergarea cu greutăți. În zilele care au urmat, mergând la magazin, la biserică și la serviciu cu cârje, era tristă din cauza incertitudinii și a imposibilității de a fi ajutată. În timpul ei de liniște și părtășie cu Dumnezeu, a meditat la versetul din Evanghelia după Luca 18:27, care spune: „Ce este cu neputinţă la oameni este cu putinţă la Dumnezeu”. S-a rugat ca Dumnezeu să-i dea înțelepciunea Lui cu privire la ce se întâmplă cu piciorul și să o vindece, ca să poată merge din nou. Deși părea imposibil să se vindece, a avut încredere că Dumnezeu îi va restabili sănătatea. A continuat să folosească cârjele pentru a se deplasa, dar în timp ce se ruga pentru picior, în cele din urmă a observat scăderea umflăturii în următoarele două săptămâni. A încercat să pășească, treptat, fără ajutorul cârjelor, reușind să meargă din nou pe cont propriu. Astfel, a fost plină de recunoștință față de Dumnezeu.

În viețile noastre, cu siguranță ne vom confrunta cu circumstanțe pe care nu le putem remedia. Vestea bună este că, fiind copii ai lui Dumnezeu, avem un Tată ceresc pentru care nu există imposibilități. Ceea ce este imposibil pentru noi, ca oameni, este posibil pentru Dumnezeul cel suveran, atotputernic. Deși situația poate părea fără speranță, toate lucrurile sunt posibile la Dumnezeu.

Domnul Isus este atotputernic și capabil să transforme orice domeniu al vieții noastre. Domnul aude strigătele copiilor Săi, așa cum spune Biblia în Psalmul 34:17: „Când strigă cei fără prihană, Domnul aude şi-i scapă din toate necazurile lor”.

Articol publicat de cbn.com, tradus și adaptat.