Fără frică de întuneric

Mulți dintre noi am crescut copii cărora le era frică de întuneric. Obiectele de zi cu zi, cum ar fi o grămadă de haine pe podea, tind să se transforme într-o movilă înfricoșătoare de lavă în mintea unui copil aventuros. Suntem o sursă de siguranță pentru micuții noștri care vin la noi în toiul nopții, mergând prin camera sau holul întunecat, pentru a ne șopti la ureche: „Mi-e frică”.

O strategie pentru a le oferi copiilor confort este să folosim lumini de veghe pentru a risipi întunericul din cameră. Această lumină oferă un sentiment de securitate și protecție împotriva întunericului care ascunde pericolele, cum ar fi mobilierul cu care s-ar putea întâlni accidental în timpul mersului târziu la toaletă sau un abajur înfricoșător care arată ca un cap de animal în imaginația unui copil.

Ca adulți, întunericul s-ar putea să nu mai fie la fel de înfricoșător precum era în copilărie, dar poate prezenta totuși pericole necunoscute dacă nu suntem atenți.

Pe de altă parte, păcatul produce întuneric și pentru că păcatul este mereu prezent în această lume, trebuie să ne bazăm pe lumina Mântuitorului nostru, Domnul Isus. Isus i-a învățat pe oameni valoarea luminii Sale spunând: Eu sunt lumina lumii. Cine Mă urmează pe Mine nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieții (Ioan 8:12).

Domnul Isus este lumina care rămâne în fața noastră pentru a ne clarifica calea, oricât de întunecată ar fi ea în această lume. Isus luminează lumea, iar noi, cei care Îl urmăm, avem lumina Sa care să ne călăuzească. Cuvântul Său ne ajută să știm pe ce cale să mergem în viață. Psalmul 119:105 spune: Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele și o lumină pe cărarea mea”.

Fără lumina Cuvântului lui Dumnezeu, cu siguranță ne putem împiedica prin întunericul acestei lumi. Însă cu îndrumarea Domnului, vom avea lumină și călăuzire pentru fiecare pas pe care îl facem.

Articol publicat de cbn.com, tradus și adaptat