Ce ar trebui să înțeleagă copiii într-un an electoral

Pășirea într-un an electoral atrage după sine discuții despre politică, care adeseori sunt purtate și în casă. În acest cadru, al familiei, există trei chestiuni de claritate biblică pe care fiecare părinte creștin ar trebui să le îmbrățișeze și să le transmită copiilor, în așa fel încât aceștia să-și contureze ce înseamnă o abordare distinct creștină a angajamentului politic.

  1. Respectul față de autoritate.

 În cultura politică de astăzi, oamenii sunt mai predispuși să folosească expresii negative, vulgare sau denigratoare împotriva liderilor politici decât o făceau în deceniile trecute. Este ceva obișnuit ca persoanele din spectrul politic să arate dispreț față de oponenții lor, cât și publicul larg să critice clasa politică în exercițiu.

Însă, chiar dacă astăzi tot ceea ce este considerat „patriotic” sau nu se poate schimba odată cu cultura, ceea ce Dumnezeu dorește pentru poporul Său nu se schimbă. Într-o cultură care se exprimă cu mult venin față de oficialii guvernamentali, trebuie să ne învățăm copiii să-și respecte conducătorii statului și ai orașului.

  1. Clarificarea faptului că Biblia ne modelează convingerile politice.

A învăța copiii să respecte autoritatea nu ar trebui să le ofere falsa impresie că orice fac liderii aleși ar fi demn de laudă și aprobare.

Ne creștem copiii într-o cultură dominată de tribalismul politic. Știrile din mass-media și candidații electorali caută să vândă ideea că „oamenii de bună-credință” le datorează loialitatea. Politicienii fac mari eforturi pentru a-i atrage pe creștini de partea lor. Atât cei de stânga, cât și cei de dreapta susțin că platforma lor este cea potrivită pentru alegătorii care doresc să vadă „principiile creștine” transformate în politica națiunii.

Nu ne putem aștepta ca politicienii să fie sinceri cu privire la modul în care integrează Scriptura cu politicile lor. Dar copiii noștri ar trebui să aștepte mai mult de la tatăl lor. Dacă vrem să ne ucenicizăm copiii să vadă Scriptura ca standard pentru implicarea lor politică, ei trebuie să vadă cum aceasta modelează convingerile politice ale parinților lor.

Când avem ocazia, noi, părinții, trebuie să-i ajutăm pe copii să înțeleagă faptul că atunci când guvernul funcționează așa cum a fost proiectat de Dumnezeu, putem sărbători buna autoritate umană.

De asemenea, nu este suficient să le spunem copiilor noștri că suntem pro-viață. Este de dorit de a le citi acestora Geneza 1 subliniindu-le că Dumnezeu este mulțumit de înmulțirea rodnică a purtătorilor chipului Său. Ei au nevoie de părinți pentru a-i ghida prin pasaje precum Psalmul 139 și Ieremia 1:4–5, astfel încât să vadă perspectiva biblică asupra valorii vieții în interiorul și în afara pântecului.

Copiii au nevoie să înțeleagă că Dumnezeu, nu opinia politicienilor, este sursa dreptății. Ei trebuie să aibă milă de cei săraci și suferinzi, pentru că Dumnezeu „va avea milă de cel nenorocit şi de cel lipsit şi va scăpa viaţa săracilor” (Ps. 72:13). Ei ar trebui să-și dorească ca guvernul să-i păzească pe cei nevinovați și să-i pedepsească pe asupritori, deoarece o astfel de guvernare este un dar divin (Romani 13:3–4).

Când dreptatea pământească eșuează, ei trebuie să nu-și piardă nădejdea, ci să-și ridice glasul în rugăciune, știind că Judecătorul întregului pământ va face dreptate la vremea potrivită.

  1. Sursa identității este în Hristos.

Ca ambasadori ai Regelui ceresc, părinții modelează realitatea adevaratei identități în copiii lor. Aceștia trebuie să vadă că familia lor își ancorează speranța în Hristos, nu în politica țării. Ei trebuie să audă proclamate adevărurile Scripturii, nu platitudinile unui partid politic.

Pe măsură ce ne conducem copiii în acest fel, aceștia vor crește conform credinței exprimate în cuvintele pe care Duhul Sfânt le-a spus prin apostolul Pavel: „Dar cetăţenia noastră este în ceruri, de unde şi aşteptăm ca Mântuitor pe Domnul Isus Hristos.” (Filipeni 3:20)

Articol publicat de thegospelcoalition.org, tradus și adaptat