Îndrăzniți să împărtășiți bunătatea lui Dumnezeu

Ați fost vreodată nebăgați în seamă, cenzurați sau pur și simplu ignorați pentru ceva ce ați spus? Ei bine, nu sunteți primii. Domnul Isus ne amintește: Dacă vă urăşte lumea, ştiţi că pe Mine M-a urât înaintea voastră (Ioan 15:18). Când Mântuitorul a fost pe Pământ, El a contestat starea de față a omenirii și a adus corectarea comportamentelor egoiste și a învățăturilor false despre Împărăția Cerurilor (Matei 23:13-28).

Unor oameni nu le-au plăcut învățăturile Domnului Isus și au renunțat să-L mai urmeze (Ioan 6:60-66). Cu toate acestea, dacă Domnul nu ar fi spus aceste adevăruri, nu am fi știut și nu am fi avut aceeași conștientizare a nevoii noastre de un Mântuitor. Este de înțeles, nimănui nu îi place să fie pus la îndoială și să i se spună că ceea ce face este greșit, dar dacă nu am avea îndrumarea divină, am fi lăsați în voia noastră și am suporta consecințele eterne. Se pare că Domnul Isus a văzut că nevoia noastră de a fi îndreptați și de a fi puși la scrutin era mai mare decât nevoia ca El să fie plăcut oamenilor (Luca 22:41-44).

Domnul Isus a văzut imaginea de ansamblu – vestea bună a mântuirii și viața în părtășie și în ascultare de El (Ioan 3:16-18), care rezultă după convingerea sinceră în legătură cu păcatele din viața noastră și dorința de a-L căuta pe Domnul. Mântuitorul Și-a propus să ducă la bun sfârşit lucrarea pe care Dumnezeu Tatăl i-a cerut-o (Ioan 4:34). Domnul Isus S-a rugat și a căutat puterea spirituală de la Tatăl nostru din ceruri pentru a continua să vestească Împărăția lui Dumnezeu (Matei 6:9-13).

Poate că este dificil și descurajator când împărtășim Evanghelia celor din jurul nostru și nu primim în schimb decât animozitate. Dar Domnul Isus ne reamintește în Ioan 15:26-27 că nu suntem singuri. Duhul Sfânt lucrează în și prin noi și avem responsabilitatea de a împărtăși și de a depune mărturie despre bunătatea lui Dumnezeu, pentru că am văzut-o și am trăit-o în viața noastră. Nu trebuie să ne îngrijorăm despre cine acceptă cuvintele noastre – trebuie pur și simplu să fim credincioși în a semăna sămânța Cuvântului și a fi la dispoziția Duhului Sfânt, permițându-I să lucreze prin noi, astfel încât Dumnezeu să fie glorificat.

Așa că, îndrăzniți să împărtășiți bunătatea lui Dumnezeu și priviți la imaginea de ansamblu știind că, deși s-ar putea să nu vedeți niciodată rodul cuvintelor dvs., ați fost credincios în a le distribui. Amintiți-vă cât de recunoscător sunteți pentru tot ce a făcut Isus pentru dvs., lăsați ca aceasta să fie o mare încurajare și o putere pentru a împărtăși dragostea și bunătatea lui Dumnezeu cu cei din jurul dvs. Amintiți-vă să rămâneți în Domnul Isus pe tot parcursul mărturisirii, deoarece fără El nu putem face nimic (Ioan 15:5).

Articol publicat de cbn.com, tradus și adaptat