Atunci când Dumnezeu promite

Un cuvânt de la Domnul poate fi primit printr-un pasaj din Sfânta Scriptură, care se potrivește cu trăirea personală din acel moment al vieții, sau poate fi un gând despre care știați că nu este de la dumneavoastră, dar care v-a adus pace.

Lui Dumnezeu îi place să le vorbească copiilor Săi despre lucrurile viitoare, dar și să le facă promisiuni cu privire la ce urmează să se întâmple. Ioan 16:13 spune: Când va veni Mângâietorul, Duhul adevărului, are să vă călăuzească în tot adevărul, căci El nu va vorbi de la El, ci va vorbi tot ce va fi auzit şi vă va descoperi lucrurile viitoare.

De la Geneza și până astăzi, în toată Scriptura vedem promisiunile glorioase ale lui Dumnezeu, dar și faptul că acestea sunt adevărate – și nu numai că sunt adevărate, dar ne întăresc pentru a depăși încercările până când acestea se vor împlini. În Geneza 37, citim că Iosif a visat despre viitorul său, urmând ca frații lui să se întoarcă împotriva sa și să-l vândă ca sclav. A fost mințit și aruncat în închisoare unde a fost uitat – până la momentul potrivit, când a fost înălțat pe locul al doilea la conducerea întregului Egipt (Geneza 41). După aceea, el a fost în sfârșit restabilit împreună cu familia sa.

În 1 Samuel 16, David a fost chemat de profetul Samuel și uns să fie rege. Cu toate acestea, înainte de a fi rege, el a fugit pentru un timp, cu scopul de a-și salva viața din mâinile regelui Saul. Mai târziu, vedem în 2 Samuel 5:1-4 că promisiunea s-a împlinit și David a intrat în rolul său de rege.

În Noul Testament, îngerul Gabriel i-a spus Mariei că-L va naște pe Fiul lui Dumnezeu (Luca 1). Astfel, ne putem imagina greutățile pe care le-a întâmpinat ea în așteptarea nașterii acestui copil sfânt, într-o perioadă în care femeile erau omorâte cu pietre dacă aveau un copil în afara căsătoriei.

Acesta este doar un mic eșantion de persoane care au avut credință pentru că au primit o promisiune – și s-au ținut de acea promisiune până când s-a împlinit. Mai sunt și alte persoane care nu au trăit niciodată să vadă acele făgăduințe întâmplându-se în viața lor. Cu toate acestea, ei s-au ținut de Dumnezeu și de Cuvântul Său. Capitolul 11 din cartea Evrei este adesea amintit ca fiind „galeria eroilor credinței”, deoarece ne amintește despre mulți eroi ai lui Dumnezeu care au murit înainte de a vedea promisiunile împlinite.

Domnul ne face promisiuni, astfel încât să ne ținem de El și de ceea ce a spus El, chiar și atunci când totul pare să fie cum nu se poate mai rău. Cuvântul Său din Sfânta Scriptură este sursa din care fiecare om are nevoie să se hrănească, iar prin credință putem să-i cerem lui Dumnezeu să ne vorbească, după cum suntem îndemnați în 2 Corinteni 1:20.

În adevăr, făgăduinţele lui Dumnezeu, oricâte ar fi ele, toate în El sunt „Da” şi „Amin”, spre slava lui Dumnezeu.

Articol publicat de cbn.com, tradus și adaptat.