ASBURY – Trezire spirituală?

 

În campusul Universității Asbury, din Kentucky, SUA, timp de mai mult de două săptămâni, începând cu data de 8 februarie, oamenii au dat mărturii, au citit Scriptura, s-au închinat lui Dumnezeu și s-au rugat. La această trezire spirituală au participat studenți, profesori și lideri ai bisericii locale.

Alexandra Presta, editor al site-ului web The Asbury Collegian, a scris într-un articol: „Ca senior, nu am fost niciodată martoră la așa ceva”. Presta a descris scena din interiorul auditoriului Hughes al Universității, pentru cititorii săi:„Colegi, profesori, lideri ai bisericii locale și studenți de la seminar mă înconjoară – toți se roagă, se închină și Îl laudă pe Dumnezeu împreună, a scris ea, relatând de la fața locului ceea ce se întâmplase. „O pereche de prieteni se îmbrățișează, unul cu lacrimi în ochi. Un grup divers de indivizi se înghesuie la pian și trec impecabil de la o melodie la alta. Unii chiar stau ca mine, cu laptopurile deschise. Nimeni nu vrea să plece”, a adăugat Alexandra Presta.

„Duhul Sfânt era tangibil în cameră”, a declarat Anneli White, studentă la Universitatea din Kentucky și membră la Immanuel Baptist Church, raportând pentru Kentucky Today: „Au fost făcute mărturisiri, au fost rupte lanțuri și Dumnezeu a fost lăudat ca sfânt, sfânt, sfânt”.

De asemenea, Presta le-a explicat cititorilor săi că dragostea a fost cea care a reunit oamenii, timp de peste 100 de ore, în sala Universității. Audiența de la „Trezirea spirituală” s-a extins și în Capela Estes de la Seminarul Teologic Asbury: „Este mai mult decât o emoție trecătoare sau un simplu sentiment. Este ceea ce-i adună pe oameni împreună”.

Studenții și alți oameni au urmărit trezirea spirituală prin intermediul rețelelor sociale, lucru care nu s-a întâmplat cu alte treziri din campus, a menționat Kentucky Today. În tot acest timp, părinții studenților au venit cu mașinile către campus pentru a vizita și a se închina cu fiii și fiicele lor și au spus că s-au simțit ca într-un film: „A conduce către Wilmore a fost ca și cum ai conduce în „Tărâmul Viselor”. Veți vedea un șir nesfârșit de mașini”, a spus Mori Crawford, a cărei fiică, Eliza, studiază la universitate.

Pe baza evenimentelor spirituale incredibile care s-au desfășurat în decursul acestor două săptămâni la Universitatea Asbury, dr. Steve Seamands, profesor și expert în teologie creștină a spus că evenimentele ar putea fi, probabil, în acest moment, cel mai bine descrise ca o “revărsare” mai degrabă decât ca o “renaștere.

Alte școli au început, de asemenea, să se confrunte cu evenimente ulterioare, etichetate pe scară largă ca „renașteri”, studenții, profesorii și localnicii înghesuindu-se în campusuri pentru a cânta laude și a se închina Domnului. În ceea ce privește cuvântul „revărsare”, acesta este considerat ca fiind potrivit până când liderii bisericii vor avea mai mult timp să evalueze aceste întâmplări, în special impactul longitudinal al adunărilor.

Renașterea oferă o „întâlnire proaspătă cu Isus” și, la rândul său, transformă inimile individuale și biserica. Pastorul Shane Idleman de Westside Christian Fellowship în Leona Valley, California, a împărtășit sentimente similare. „[Renașterea] este atunci când Dumnezeu face în mod supranatural lucruri uimitoare, din punct de vedere spiritual”, a declarat recent el pentru CBN’s Faithwire.

Termenul „revărsare” a fost folosit împreună cu limbajul care descrie evenimentele ca o „revărsare a Duhului lui Dumnezeu și mișcarea inimilor umane”, universitatea menționând că termenii nu sunt la fel de importanți ca ceea ce s-a desfășurat de fapt. „Indiferent de modul în care alegem să descriem ceea ce am văzut și experimentat în ultimele câteva săptămâni (renaștere, reînnoire, trezire, revărsare) – această mișcare nu este finalizată”, se arată într-un comunicat. „Alte colegii și biserici se confruntă cu slujbe similare. Mai degrabă, încurajăm mișcarea continuă a lui Dumnezeu prin alți oameni, locuri și slujiri.”.

Aceasta nu este prima dată când Asbury a experimentat o renaștere (sau revărsare). Un eveniment asemănător a avut loc în februarie 1970, concretizându-se în mai mult de 144 de ore de laudă și închinare.

 

Surse articol – cbn.com și washingtonpost.com