4 motive pentru care trezirea spirituală începe adesea cu tinerii

Tinerii reprezintă vasul prin care Dumnezeu lucrează în nenumărate moduri și despre care Cuvântul Domnului spune astfel: “Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea, ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare, în dragoste, în credință, în curăție”. – 1 Timotei 4:12

Jason Robinson, profesor la o universitate creștină (Universitatea Lee), a experimentat în acest an o revărsare puternică de trezire spirituală în rândul tinerilor, ceea ce l-a determinat să se întrebe:„De ce atâtea treziri par să înceapă cu tinerii?” Iată patru motive concluzionate de acesta:

  1. DISPERARE. Tinerii sunt disperați să-și cunoască scopul în viață. Sunt disperați după speranță și după dragoste autentică. Sunt disperați să știe că trecutul lor nu le definește viitorul. Au încercat totul și tânjesc după ceva care să-i satisfacă. În esență, tinerii sunt disperați după puterea și prezența lui Dumnezeu.

„Există putere în disperare. Ce ți-ar trebui să fii disperat după Dumnezeu?” – Filmul Revoluția lui Isus (2023)

  1. DORUL DE SCHIMBARE. Potrivit unui studiu realizat de Lifeway Research (2019), 66% dintre adulții tineri chestionați (cu vârste cuprinse între 23 și 30 de ani) au declarat că au încetat să mai frecventeze biserica timp de cel puțin un an, între vârstele 18 și 22. Dintre aceștia, 31% se întorc și participă ulterior, 39% participă rar, iar 29% nu participă deloc.

“În ultimele câteva săptămâni am fost încântat să văd mii și mii de tineri din întreaga națiune închinându-se lui Dumnezeu, căzând în genunchi în rugăciune, căutând fața Domnului, pocăindu-se de păcatele lor, fiind botezați, împărtășindu-L pe Hristos cu alții și alergând la Creatorul lor. În același timp, am avut inima zdrobită să-i văd pe aceiași tineri și universitățile pe care le frecventează fiind atacate și criticate, deoarece puterea Duhului Sfânt și mișcarea puternică a lui Dumnezeu nu s-au întâmplat așa cum considerau criticii că ar fi trebuit. Un lucru este evident, și anume faptul că tinerii vor schimbare”, spune Robinson.

„Trezirea se întâmplă atunci când Dumnezeu se satură și obosește atât de mult să fie denaturat, încât Se arată.” – Leonard Ravenhill

  1. DORINȚA SINCERĂ PENTRU CE ESTE REAL. Tinerii pot observa lipsa de autenticitate, și din această cauză, tânjesc după ce este real și adevărat. Lumea le-a arătat tot ce are ea de oferit… falsă fericire, falsă acceptare, identitate falsă, doctrină falsă, oameni falși. Din această cauză, ei caută adevărul. Și acest adevăr poate fi găsit doar în Domnul Isus.

Isus i-a zis: „Eu sunt Calea , Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine. (Ioan 14:6)

  1. CREDINȚĂ DE COPIL. „Isus a chemat la El un copilaş, l-a pus în mijlocul lor şi le-a zis: „Adevărat vă spun că, dacă nu vă veţi întoarce la Dumnezeu şi nu vă veţi face ca nişte copilaşi, cu niciun chip nu veţi intra în Împărăţia cerurilor. De aceea, oricine se va smeri ca acest copilaş va fi cel mai mare în Împărăţia cerurilor.(Matei 18:1-4)

Trezirile spirituale încep cu tinerii, pentru că aceștia sunt disperați după o mișcare puternică a lui Dumnezeu. Ei tânjesc după schimbare și au o dorință sinceră pentru ceea ce este real. De asemenea, ei reprezintă credința umilă, copilărească, pe care a descris-o Domnul Isus în Matei 18.

O mișcare a lui Dumnezeu poate fi recunoscută după o siluetă îngenunchiată. – D.L. Moody

Așadar, TREZIREA nu are legătură cu o clădire sau un loc, ci TREZIREA se referă la inimă.

Articol publicat de cbn.com, tradus și adaptat.