Adevăruri simple

Adevărurile simple ale Scripturii ne par uneori prea simple de crezut și prea ușor de aplicat. Domnul Isus a spus: „Adevărat, adevărat vă spun că cine ascultă cuvintele Mele şi crede în Cel ce M-a trimis are viaţa veşnică.” (Ioan 5:24a)

Autoarea articolului, Maria Schleicher, responsabil pentru copyright-ul digital la Radio CBN, împărtășește din experiența personală a trecerii împreună cu Dumnezeu prin capitolele vieții.

”De luni de zile căutam un apartament potrivit. Terminasem de curând facultatea și încă locuiam acasă, dar tânjeam după o viață pe cont propriu. Așa că am căutat pe internet și în ziare și am întrebat pe toți cei pe care îi cunoșteam despre apartamente de închiriat lângă locul meu de muncă. Fiecare loc la care m-am uitat era, fie în afara bugetului meu, fie în zona nepotrivită, fie nu se potrivea nevoilor mele. Am fost atât de dezamăgită. Aveam această așteptare de a găsi locul perfect pentru a trăi, astfel încât să pot începe oficial următorul capitol al vieții mele. Asta fac oamenii, nu-i așa? Absolvim o școală, ne mutăm din casa părinților și ne găsim un loc de muncă. Eu aveam două dintre aceste trei capitole deja realizate, așa că trebuia doar să găsesc o locuință pentru a finaliza piesa finală a puzzle-ului meu.

Dar timpul lui Dumnezeu nu s-a potrivit cu al meu și am rămas acasă încă un an înainte să fie disponibilă o locație potrivită. La început, m-am simțit învinsă și nesigură de ceea ce făcea Dumnezeu în viața mea, dar curând mi-am dat seama că ceea ce spune lumea despre cum ar trebui să arate viața mea se potrivește rareori cu ceea ce vrea Dumnezeu pentru mine”.

În Evanghelia după Ioan, capitorul 5, când Domnul Isus a vindecat un om care fusese invalid timp de aproape patru decenii, conducătorii evrei au intervenit și L-au condamnat pe Domnul Isus Hristos pentru că l-a vindecat în ziua Sabatului. În loc să sărbătorească și să se minuneze de ceea ce a făcut Domnul Isus pentru acel om, ei s-au opus vindecării din cauza zilei săptămânii.

Atunci când am citit acest pasaj din Scriptura, poate am fost tentați să spunem și noi că fariseii din istorisire au greșit cu totul. Cum de nu au văzut ce făcea Domnul Isus? Sau poate chiar am susținut și noi că nu vom reacționa niciodată așa? Dar oare nu pierdem și noi adesea din vedere ceea ce este important? Chiar nu suntem niciodată ca și conducătorii evrei?

Cu siguranță suntem adesea prinși de modul în care gândim sau dorim ca Domnul Isus să acționeze acum și pierdem din vedere ceea ce are El pentru noi. Pierdem ceea ce Isus Hristos are pentru noi pentru că nu arată așa cum credem noi că ar trebui.

Mântuitorul spune la sfârșitul acestui capitol: „Adevărat, adevărat vă spun că cine ascultă cuvintele Mele şi crede în Cel ce M-a trimis are viaţa veşnică.” (Ioan 5:24a)

Cât de simplu este acest mesaj de la Domnul Isus! Doar ascultați-L și credeți și veți avea viața veșnică!

Cu toate acestea, căutăm adesea să facem lucrurile în felul nostru, nu în felul lui Dumnezeu. Așa că, deși dorim să facem lucruri pe cont propriu, cum ar fi să trecem la capitolul următor al vieții noastre, în timpul stabilit de noi, acest verset ne amintește că Isus este Dumnezeu și El face întotdeauna ceea ce spune că va face. Prin urmare, putem avea speranță și încredere în Dumnezeu pentru toate nevoile noastre!

Articol publicat de cbn.com, tradus și adaptat