De ce să-L Lăudăm pe Dumnezeu?

Am întocmit o listă cu 10 motive pentru care putem să-L lăudăm pe Dumnezeu, doar pentru că este minunat. Sper că aceste motive să ne amintească și să ne determine să ne bucurăm de prezența Sa, indiferent de circumstanțele în care ne aflăm.

1) Îl lăudăm pe Dumnezeu pentru că dragostea Lui este veșnică. Acesta poate fi primul motiv pentru care Dumnezeu merită lauda noastră. El ne iubește atât de mult, încât L-a trimis pe Unicul Său Fiu să fie jertfa ispășitoare pentru păcatele noastre. El nu ține cont de perioada din viața noastră în care L-am ignorat sau perioada în care nu L-am ascultat în mod deliberat. El a continuat să ne iubească, indiferent de circumstanțe.

2) Apoi, în cel de-al doilea rând, Îl lăudăm pe Dumnezeu pentru că harul Lui este nemăsurat. Capacitatea Domnului nostru de a ierta este nesfârșită. Indiferent care sunt slăbiciunile noastre, harul și mila Lui sunt întotdeauna suficiente.

3) Al treilea motiv de laudă ar fi că El este suveran peste toate. Nimeni nu cunoaște toate tainele vieții, în afară de Dumnezeu Însuși. El este Domn peste tot pământul. Așa că, atunci când simțim că lucrurile ar putea scăpa de sub control sau poate lucrurile nu se așază așa cum ne-am dori, să-L laudăm pe Dumnezeu că El știe tot ce este de știut despre noi și viața noastră. El nu ne va lăsa să cădem, ne va prinde la timp, în El să avem încredere și să-L lăudăm pentru asta!

4) Alt motiv întemeiat de laudă este faptul că El a făcut totul, inclusiv toate lucrurile de care ne bucurăm. El este Creatorul. Dumnezeu a conceptualizat și a adus la viață tot ceea ce ne înconjoară. Oamenii pot clădi, inventa sau chiar crea doar din ceea ce Dumnezeu le-a dat deja. Însă Domnul este Creatorul original, care a făcut totul de la zero.

5) Să-L lăudăm, de asemenea, pe Domnul pentru că El are puterea de a face orice. Să ne gândim doar la posibilitățile nesfârșite ale abilităților lui Dumnezeu. El este atotputernic și atotștiutor. Desigur, El nu va agita doar o baghetă magică și va îndeplini toate dorințele noastre… dar, El are puterea de a muta acei munți care au cu adevărat nevoie de mutare. Când îi cerem lui Dumnezeu ceva, orice, să-L și lăudăm, indiferent dacă El ne îndeplinește dorințele sau nu. Pentru că, atunci când Îl lăudăm pe Dumnezeu în vremuri grele, învățăm să avem încredere în El și să avem răbdare să așteptăm răspunsurile Lui la rugăciunile noastre.

6) Apoi, Dumnezeu este credincios, întotdeauna, iar acesta este un alt motiv întemeiat de laudă. Scriptura spune că Domnul va fi cu noi întotdeauna și că El este ajutorul nostru, mereu prezent în vremuri de necaz. Apostolul Ioan, spune în 1 Ioan 1:9 astfel: “Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept ca să ne ierte păcatele şi să ne curăţească de orice nelegiuire.

7) Un alt motiv extraordinar de a-L lauda pe Dumnezeu este pentru că El nu se schimbă niciodată, El este acelasi ieri, azi si maine! Asta înseamnă că El va continua să ne iubească, să ne ierte și să ne salveze mâine, la fel cum a făcut-o ieri și cum o face astăzi. El nu este ca noi, oamenii, schimbători, care ne răzgândim tot timpul. Dacă Dumnezeu spune că ne iubește astăzi, El ne va iubi în continuare mâine și a doua zi și următoarea.

8) Apoi, să-L lăudăm pe Dumnezeu pentru frumusețea și măreția Creației Sale. Când ne simțim dezamăgiți și nu putem să-L lăudăm pe Dumnezeu, este de-ajuns să facem o plimbare în aer liber. Chiar și niște fotografii reușite din natură sunt de-ajuns pentru a ne inspira lauda lui Dumnezeu.

9) Să-L lăudăm pe Domnul că suntem creați după chipul Lui. După cum spune Psalmistul, suntem făcuți în chip minunat! Dumnezeu ne-a făcut să fim asemenea Lui, cu bunătate inerentă și cu capacitatea de a iubi și de a fi iubiți. Slavă Domnului că, în ciuda alegerilor noastre păcătoase, încă avem bunătatea Lui în noi!

10) Ultimul motiv de laudă la adresa Domnului din această listă, dar nu ultimul în general, pentru că sunt mii de motive pentru care putem să-L lăudăm pe Domnul, este ca timpul Lui este perfect! El știe exact de ce avem nevoie, când avem nevoie… nicio clipă mai devreme sau mai târziu. Să-L lăudăm pe Dumnezeu pentru răbdarea Lui cu noi!

Atunci cand devenim conștienti de cine este Dumnezeu cu adevărat și când realizăm că Cel atotputernic și infinit de sfânt a făcut și face lucruri minunate pentru noi, singura noastra reacție posibilă este lauda, onorarea, închinarea. Desigur, acestea sunt doar 10 motive de laudă pentru ceea ce este Dumnezeu, însă fiecare are mii de motive personale pentru care îi poate da slavă lui Dumnezeu, în fiecare moment.

“Lăudaţi pe Dumnezeul cerurilor, căci în veac ţine îndurarea Lui!” Psalmul 136:26