Chemați să fim autentici

Rețelele de socializare sunt principalul mijloc de comunicare prin care ne exprimăm, iar din nefericire în această eră digitală se pune atât de mult accent pe aspectul nostru exterior.

De obicei, atunci când postăm ceva pe rețelele de socializare, ne facem vinovați de faptul că folosim imaginea cu cel mai bun unghi și cea mai bună iluminare, și omitem să fim cu adevărat autentici. În plus, s-ar putea, de asemenea, să preferăm lucrurile care doar par a fi pure, în detrimentul a ceea ce este de fapt cu adevărat curat, sfânt și acceptabil în ochii Domnului. În Sfânta Scriptură, în Evanghelia după Matei, cap. 23, aflăm că Domnul Isus s-a confruntat cu faptul că o persoană ar putea fi sau nu autentică. El i-a îndemnat pe ucenicii din zilele Lui, așa cum face și astăzi, să asculte, să practice și să împlinească ceea ce conducătorii bisericii le predau cu privire la Scripturi, dar să nu urmeze practicile lor fățarnice.

„Toate faptele lor le fac pentru ca să fie văzuţi de oameni ”, a spus Domnul Isus (Matei 23:5).

Domnul Isus ne-a avertizat că fariseii, cărturarii și oamenii religioși iubeau aspectul și sentimentul de a fi sfinți și neprihăniți – însă în inimile lor erau plini de mândrie. Acest lucru l-a ofensat foarte mult pe Isus, El referindu-se la astfel de oameni ca fiind orbi și proști și le-a poruncit să curățească acele probleme din inima lor. Domnul vrea să ne preocupăm și de ceea ce este în interior, astfel încât ceea ce se vede în exterior să fie o reflectare a persoanei lui Hristos. Ceea ce ne învăța Mântuitorul nu era o doctrină nouă. În esență, El ne arăta motivul pentru care Domnul acceptă mai degrabă ascultarea noastră, decât jertfele (1 Samuel 15:22). În Vechiul Testament, în Exod 39 și 40, Dumnezeu i-a poruncit lui Moise să întemeieze Cortul Întâlnirii în prima zi a noului an. Apoi i-a dat instrucțiuni clare despre locul unde să plaseze fiecare obiect sacru. Nu numai că fiecare obiect trebuia așezat într-un mod special, dar anumite obiecte pentru consacrare aveau instrucțiuni foarte specifice despre cum și unde să fie așezate.

Pe măsură ce Moise a urmat instrucțiunile Domnului și chiar după ce l-a sfințit pe Aaron, ascultarea lui a rezultat din faptul că slava lui Dumnezeu a umplut cortul. În Noul Testament, trupul este înfățișat ca un cort în care Duhul Sfânt poate locui, iar astfel putem vedea de ce Domnul Isus a fost atât de pasionat de intențiile și motivațiile inimilor noastre. Cu alte cuvinte, fără sfințenie, nu putem vedea slava lui Dumnezeu în viețile noastre, pentru că nu slujirea cu buzele îi place Domnului, ci mai degrabă dorința și ascultarea inimii noastre de a invoca prezența lui Dumnezeu. Să ne dedicăm scopului, pentru ca poruncile Domnului prin Cuvântul Său Sfânt să ne modeleze viziunea despre ceea ce este curat și ceea ce este sfânt. Așadar, să urmăm exemplul Domnului Isus Hristos și să fim ambasadorii Lui, și pe măsură ce permitem Cuvântului lui Dumnezeu să ne transforme, lucrările interioare ale inimii noastre se vor alinia cu expresia noastră exterioară și vor face ca Domnul să ne zâmbească și prezența Sa să locuiască în noi.

Îmi vei arăta cărarea vieţii; înaintea Feţei Tale sunt bucurii nespuse şi desfătări veşnice, în dreapta Ta. (Psalmul 16:11).

În timp ce trăirea pentru Domnul poate să nu fie întotdeauna la modă sau să facă ca postările de pe rețelele de socializare să devină virale, cu siguranță va exista „audiența” Tatălui nostru din Ceruri – iar aprobarea Lui merită totul!

 

Articol publicat de cbn.com, tradus și adaptat.