Ziua internațională de rugăciune pentru Biserica persecutată

De peste două decenii, în prima duminică din luna noiembrie, se celebrează, de către mai multe confesiuni creștine din întreaga lume, Ziua internațională de rugăciune pentru Biserica persecutată (adeseori prescurtată IDOP).

Comisia pentru Libertatea Religioasă a Alianței Evanghelice Mondiale a lansat acest proiect în 1996, încurajând bisericile locale din întreaga lume să dedice o duminică din noiembrie pentru a se ruga pentru creștinii persecutați.

„De peste două decenii, în fiecare noiembrie, Biserica globală s-a unit în rugăciune pentru frații noștri persecutați din întreaga lume. Astăzi, peste 300 de milioane de creștini trăiesc în locuri în care se confruntă cu persecuția pentru credința lor în Isus Hristos. În mod uluitor, este vorba despre unul din opt creștini, la nivel global”, spune secretarul general al Alianței Evanghelice Mondiale, Thomas Schirrmacher.

Ziua internațională de rugăciune pentru Biserica persecutată va avea loc anul acesta pe 7 noiembrie, tema fiind „Fericiți cei persecutați”, inspirată din Matei 5:10: „Ferice de cei prigoniţi din pricina neprihănirii, căci a lor este Împărăţia cerurilor!”

Scopul celebrării este chemarea Bisericii globale la rugaciune pentru ca frații în credință să știe că sunt binecuvântați atunci când se confruntă cu persecuția din cauza neprihănirii și că nu își vor pierde inima, știind că răsplata lor este mare în ceruri.

Pentru a realiza acest lucru, multe Alianțe naționale și organizații creștine îi invită pe creștini să se roage împreună ca persecutații să fie întăriți, să rămână fermi în promisiunile lui Dumnezeu și să-L slujească biruitori, în ciuda greutății lor.

Pagina web a Alianței Evanghelice Mondiale oferă mai multe resurse, în engleză, spaniolă, franceză, rusă și portugheză, menite să ajute bisericile să se roage în mod eficient pentru cei persecutați.

„Aduceți-vă aminte de cei ce sunt în lanțuri, ca şi cum ați fi şi voi legați cu ei; de cei chinuiți, ca unii care şi voi sunteți în trup”. (Evrei 13:3)