Probabil cei mai mulți dintre noi știm că pe paginile Sfintei Scripturi avem lăsată porunca Domnului Isus de a duce mai departe Cuvântul Lui, vestindu-l celor din jurul nostru. Atunci când a dat această poruncă erau încă puțini oameni care auziseră despre darul pe care El l-a făcut omenirii, mântuirea. Dar cum de a vrut ca și noi, în generația noastră, să punem în practică această trimitere? Accesul la informație este facil, împărășirea Cuvântului ia amploare, dar totuși, tot mai mulți oameni ignoră această Veste Bună.
Un studiu recent realizat arată că cei mai mulți dintre cetățenii germani consideră religia ca fiind neimportantă. Rezultatele sunt surprinzătoare, cu atât mai mult cu cât știm despre Germania că este țara din care, în urmă cu 5 secole, pornea reforma creștină în frunte cu Martin Luther. Totuși, în zilele noastre, o majoritate seminificativă a germanilor spun despre religie că nu face parte din viața lor, iar din ce în ce mai puțini oameni participă la servicii religioase. Există și excepții. De exemplu, o treime dintre persoanele participante la studiu au spus că acordă totuși o importanță religiei, în viața lor, nedeclarând însă dacă sunt creștini practicanți. De asemenea, o mică parte din procentul total al respondenților a menționat că religia ar putea face lumea un loc mai bun prin învățăturile date.
Chiar și așa, tendința universală a germanilor este de părăsire în masă a bisericilor protestante și catolice. Membrii congregațiilor creștine privesc neputincioși cum an după an populația care face parte din religia creștină scade, ajungând în prezent la doar jumătate din populația țării.
În decursul acestui studiu, s-a observat că tendințele oamenilor de a face sau nu parte dintr-un cult religios diferă și în funcție de zona geografică din care provin. Zonele de est ale Germaniei au o proporție mai mare de persoane care se descriu ca fiind neintereste de religie. Pe de altă pare, în partea de sud a țării, precum zona Bavariei, dar și în câteva localități vestice, tendințele ale oamenilor au fost de a se descrie ca fiind devotați religiei. Totuși, la o privire generală, procentul creștinilor nu a depășit 35%.
O altă observație rezultată din studiul asupra religiozității germanilor, a fost aceea că cea mai mare parte a tinerilor au fost reticenți sau nehotărâți în a da un răspuns cu privire la convingerile lor. Totuși, în numărul celor care au răspuns s-au regăsit mulți tineri care aveau o perspectivă optimistă asupra religiei, considerând că aceasta are un rol important în susținerea justiției în lume.
În ceea ce privește problema pandemiei de coronavirus, pentru cei mai mulți dintre creștinii din Germania, aceasta nu a reprezentat o problemă în păstrarea credinței lor. De asemenea, printre tinerii creștini au fost câțiva respondenți care au spus că credința lor s-a întărit în această perioadă de încercare.
Acest studiu a fost realizat în cadrul unei conferințe organizate în orașul Lindau, din Germania, care a adunat peste 2000 de oameni de diferite vârste, din mai multe religii, proveniți din toate regiunile țării.
Observând această descreștere a credinței printre creștini, dar și tendința celor care nu au o religie de a rămâne indiferenți acestui aspect, este de datoria noastră, a credincioșilor, să mijlocim cu dragoste pentru cei care nu îl acceptă pe Dumnezeu.