Persecuţiile creștinilor din Coreea de Nord

Guvernul britanic s-a declarat „profund îngrijorat” de rapoartele privind încălcările drepturilor omului împotriva persoanelor creștine din Coreea de Nord.

Comentariul a venit ca un răspuns la afirmaţiile cuprinse într-un raport al Korea Future Initiative, care a detaliat relatări despre avorturi forțate asupra femeilor puse sub acuzare  pentru aderare la religia creştină. Alte rapoarte au povestit despre bebeluși născuţi în viață în urma provocării avorturilor forțate, care însă au fost sufocaţi de către ofițeri.

Cu referire la aceste raporturi, lordul Ahmad din Wimbledon a spus: „Apărarea dreptului la libertatea de religie sau credință pentru toți este o prioritate pentru guvernul britanic și continuăm să folosim forumurile internaționale pentru a solicita guvernului RPDC (Republica Populară Democrată Coreeană) să recunoască și să rezolve aceste încălcări ale drepturilor omului în țară”.

El a adăugat că Marea Britanie va continua să se ridice împotriva „practicii crude” a torturii și că lucrează cu partenerii mondiali pentru a pune capăt folosirii acesteia și „a oferi dreptate victimelor”.

 

www.christiantoday.com