Explorarea relaţiei dintre ştiinţă şi credinţă

În Marea Britanie, peste 20 de biserici au primit fonduri în valoare totală de 400.000 de lire sterline pentru a investiga relația dintre știință și credință prin programul denumit „Oamenii de știință din congregații”.

Fiecare biserică a primit subvenții de până la 20.000 de lire sterline pe care ar trebui să-i investească în următoarele 18 luni, găzduind o serie de activități cu ajutorul oamenilor de știință din congregațiile lor. Activităţile vor fi concentrate pe subiecte precum schimbările climatice sau sănătatea mintală, cu scopul de a arăta cum aprofundarea științei poate conduce la o experiență a credinței.

„Oamenii de știință din congregații” este un program condus de proiectul de cercetare „Equipping Christian Leadership în an Age of Science” (ECLAS).  Proiectul ECLAS este condus de la St John’s College, Universitatea Durham, în parteneriat cu Universitatea York și Biserica Angliei.

Rev. Prof. David Wilkinson, director de proiect al ECLAS și director al Colegiului St John’s, Universitatea Durham, a spus: „Există o mulțime de oameni de știință în bisericile creștine, profesori, tehnologi sau ingineri. O parte din viziunea din spatele acestui proiect este de a-i încuraja pe aceşti oameni să se reunească și să-și folosească darurile în folosul bisericii și al comunității”.

El a adăugat că acest proiect interesant este menit să încurajeze bisericile din întreaga lume, să angreneze oamenii de știință din comunitatea lor locală în diverse proiecte pentru a îndepărta o parte din teamă care există între știință și credință.

 

www.premierchristian.news