Iordania plănuiește să construiască un sit biblic

Autoritățile iordaniene au dezvăluit planul ambițios de a construi un sit biblic, pe locul unde se crede că a fost botezat Domnul Isus.

Proiectul de 100 de milioane de dolari va încerca să transforme situl „Betania dincolo de Iordan” într-un „oraș turistic”, prin recrearea modului în care ar fi trăit Isus. Ei vor construi un sat palestinian din secolul I, care va avea însă atât hoteluri, cât și restaurante.

„Vom furniza corturi în stil arăbesc și toate serviciile sanitare care vor oferi o senzație de autentic”, a declarat, pentru Reuters, Sam Murad, președintele noii fundații înființate de guvern.

În urma eforturilor iordaniene de a dezgropa minele de pe teritoriul dintre Israel și Iordania în anii 1990, au fost descoperite multe situri arheologice creștine semnificative, printre acestea regăsindu-se locația exactă în care se crede că a avut loc botezul lui Isus de către Ioan Botezătorul.

Ulterior, terenul a fost împărțit în trei zone, una care include locația botezului, alta devenită patrimoniu UNESCO în 2015 și o alta între ele. Site-ul biblic ar fi răspândit în toate cele trei zone.

Alianța Mondială Baptistă este una dintre cele nouă organizații cărora li s-au oferit posibilitatea de a construi o biserică pe obiectivul turistic. Vorbind cu premierchristian.news, CEO-ul său, Dr. Elijah Brown, a spus că sit-ul nu include doar locația botezului, ci și locul unde se crede că Ilie a fost înălțat la cer cu carele de foc.

„Este, de asemenea, situat la exact 14 kilometri de Muntele Niebo, unde a stat Moise și s-a uitat spre țara promisă, și apoi, de acolo, la exact 14 kilometri de Ierusalim. Deci este punctul de mijloc, exact între locul în care Moise a privit spre Țara Sfântă și locul în care se află Ierusalimul astăzi”, a continuat el.

Proiectul își propune să atragă milioane de pelerini creștini care să viziteze și să sărbătorească aniversarea a 2.000 de ani de la botezul lui Isus.

Nu a fost stabilită încă o dată a inaugurării și proiectul trebuie să asigure o finanțare suplimentară de 200 de milioane de dolari.