Cunoaște Satan gândurile noastre?

Pornind de la ideea că nu cunoaștem exact cât de mult știe sau nu Satan despre ceea ce gândim, ajungem la faptul că oamenii de știință au demonstrat cum creierul uman generează curent electric. 

Potrivit cel puțin unei surse pe care am citit-o, acest curent preia calitățile de transmisie ale semnalelor radio. Astfel, acest lucru explică, într-o oarecare măsură, de ce oamenii care sunt foarte apropiați afectiv știu adesea ce gândesc unul despre altul, fără să rostească cuvinte. Din acest motiv, este posibil ca Satan să știe doar o parte din ceea ce gândim. De asemenea, s-ar părea că forțele satanice sunt conștiente de binecuvântările și oportunitățile care se află în fața credincioșilor. În acest sens, forțele demonice fac tot ceea ce pot pentru a-l descuraja pe creștin tocmai în momentul binecuvântării, aceast lucru fiind unul foarte întâlnit în viața unui credincios. Cu alte cuvinte, chiar înainte să vină o mare binecuvântare, pare să aibă loc un moment de atac maxim sau de descurajare. Nu știm cât de bine informați, inteligenți sau puternici sunt Satan și demonii săi, dar înțelegem câte ceva din abilitățile lor, fără să putem fi preciși. Ceea ce știm este că, în calitate de credincioși, avem autoritate asupra Satanei și a întregii lui armate. În altă ordine de idei, trebuie să fim conștienți de faptul că Dumnezeu a pus un gard de protecție în jurul nostru, după cum ni se spune în cartea Iov 1:10 (Nu l-ai ocrotit Tu pe el, casa lui și tot ce este al lui? Ai binecuvântat lucrul mâinilor lui și turmele lui acoperă țara.). Așadar, avem capacitatea de a-l ataca și de a-l învinge pe Satan, în timp ce suntem apărați de Dumnezeu.

Dacă persoanele credincioase n-ar fi copiii lui Dumnezeu, Satan n-ar mai încerca să-i facă să se îndoiască de faptul că sunt.                                                                            

Articol publicat de cbn.com, tradus și adaptat.