Doi creștini sancționați pe nedrept de autoritățile finlandeze

Un politician și un episcop din Finlanda urmează să fie judecați în curând, pentru simplul motiv că au susținut învățătura creștină tradițională privind moralitatea relațiilor intime. De asemenea, a fost observată o creștere exponențială a persecuțiilor în Occidentul decreștinizat, pentru fapte precum citarea Bibliei.
„Conform declarației procurorului șef care se ocupă de cazul celor doi, aceștia sunt acuzați de încălcarea legii privind egalitatea și demnitatea persoanelor LGBT“, relatează Christianity Today. În prezent, în Finlanda, a cita versete din Biblie ce condamnă imoralitatea sexuală este îndeajuns pentru ca respectiva faptă să fie calificată drept „infracțiune motivată de ură“.
Ceea ce a propovăduit întotdeauna creștinismul – să urăști păcatul, dar să iubești pe păcătos – nu mai este un lucru permis, din perspectiva autorităților finlandeze. Ei afirmă că cei doi acuzați se fac vinovați de „tulburare etnică“ – o acuzație absurd de vagă, pe care nu ar îndrăzni să o aducă membrilor oricărei alte religii, cu excepția creștinismului.
După ce membra Parlamentului a citat din epistola apostolului Pavel către Romani într-o postare pe o rețea de socializare, ea a fost interogată de poliție timp de 13 ore. Potrivit declarațiilor sale, interogatoriul s-a desfășurat ca „pe vremea sovieticilor“, dar s-a bucurat „să țină studii biblice poliției“:
„În acele ore cât am fost interogată, am avut de multe ori posibilitatea să vestesc forțelor de ordine mesajul Evangheliei, ce ne învață Biblia cu privire la valoarea ființelor umane, că toți oamenii sunt creați după chipul lui Dumnezeu și de aceea toți suntem prețioși“, a spus femeia politician.
Episcopul luteran, învinuit la rândul său că a publicat o broșură scrisă de femeia alături de care a fost acuzat, în sprijinul moralității sexuale creștine, a menționat că procesul demască falsitatea evlaviei declarată de postmodernism cu privire la toleranță. Liberalii îi creionează pe cei care nu se pleacă în fața corectitudinii politice drept „imorali“, spune el.
Dacă statul va avea câștig de cauză în procesul împotriva celor doi, probabil că practicarea creștinismului va deveni în mod oficial o infracțiune în Finlanda. Însă raza de speranță pentru această situație vine din partea a șase membri republicani ai Congresului SUA, care au cerut comisiei religioase a guvernului să condamne Finlanda pentru procesul respectiv.