Importanța supremă a unității

Prima mențiune a conceptului de unitate pe care o găsim în Sfânta Scriptură se află în Geneza 1:26, când Dumnezeu a spus: „Să facem om după chipul și asemănarea Noastră”. Dumnezeu Tatăl, Cuvântul și Duhul Sfânt au fost toți prezenți în creație cu un scop unificat, iar unitatea este puternică.

Domnul Isus ne promite în Matei 18:19 astfel: „Vă mai spun iarăşi că, dacă doi dintre voi se învoiesc pe pământ să ceară un lucru oarecare, le va fi dat de Tatăl Meu, care este în ceruri.”

Nu există un cec în alb mai mare decât acesta, Domnul Isus ne asigură că ne va asculta rugăciunile și prin următorul verset: „Căci, acolo unde sunt doi sau trei adunaţi în Numele Meu, sunt şi Eu în mijlocul lor.”

Pentru noi creștinii, a ne aduna împreună în numele lui Isus implică, de asemenea, prezența lui Dumnezeu. Dacă ajungem la un acord referitor la un lucru oarecare și-l cerem în rugăciune, se va face.

Un exemplu minunat de unitate în rugăciune este cel oferit de Gordon Robertson, director și CEO al Postului de TV și Radio Creștin CBN, care povestește din experiența începuturilor organizației: ”În primele zile ale CBN, ne-am rugat în fiecare zi pentru nevoile noastre de bază. Dacă nu ar fi fost să se îngrijească Dumnezeu, nu am fi avut nici becurile pentru luminile studioului. Ne-am rugat literalmente pentru acestea. Ne-am rugat pentru fiecare aparat de filmat, pentru fiecare echipament și pentru fiecare ștat de plată. Nu era nimic mai important de făcut. Și sincer, nu puteam face nimic altceva, pentru că totul era mult peste puterea noastră.

Mai mult, tatăl meu s-a rugat ca 700 de oameni să doneze 10 dolari pe lună pentru ca CBN să poată să rămână în emisie. A fost un act de credință, pentru că semnalul nostru TV nu ajungea dincolo de Portsmouth, Virginia. Biblia spune să nu disprețuim ziua începuturilor slabe și așa am început și noi”.

Importanța supremă a unității este că Dumnezeu vine în mijlocul nostru. În Faptele Apostolilor 2:1 se spune: ” În Ziua Cincizecimii, erau toți împreună (într-un cuget, spune altă traducere), în același loc”.

Pentru a avea puterea unității în rugăciune, trebuie să umblăm în iertare și în iubire. Isus ne spune că trebuie să scăpăm de bârna din ochiul nostru înainte de a încerca să scoatem paiul din ochiul altcuiva (Matei 7:3-5). Când dragostea lui Dumnezeu se revarsă prin noi și avem părtășie cu Duhul Sfânt, putem arăta, la rândul nostru, dragoste față de alți oameni. Și prin aceasta, putem avea unitate și putem împlini ceea ce Domnul ne-a încredințat să facem.

(Articol preluat de pe cbn.com, tradus și adaptat)