China elimină o aplicație a Bibliei din AppStore

Avem în fiecare zi privilegiul de a fi liberi să ne bucurăm de o mulțime de resurse informaționale. În mod special în ceea ce privește Sfânta Scriptură. O avem dispnibilă sub diferite forme, fizice sau electronice, avem nenumărate traduceri, comentarii, explicații și așa mai departe. Este un privilegiu pentru că, tot mai frecvent, aflăm despre cazuri de interzicerie a Bibliei, într-o formă sau alta, în alte țări de pe Glob. De exemplu, o companie creștină de software din China, a fost forțată să elimine aplicația Biblia dezvoltată de ei. Motivația acestei sancțiuni a fost că autorizațiile din partea guvernului pentru aplicația respectivă, lipseau companiei dezvoltatoare.

”Compania Olive Tree Bible Software a fost informată în timpul procesului de examinare al aplicației că trebuie să furnizeze un permis care demonstrează că sunt autorizați să distribuie o aplicație cu conținut de carte sau revistă, pe teritoriul Chinei”, a spus un purtător de cuvânt al companiei.

Aplicația ar fi inclus textul biblic integral, precum și instrumente de studiu sau planuri de citire pentru utilizatorii de smart phone sau tabletă. De asemenea, gigantul Apple a eliminat, la rândul său, aplicația Biblia din orice AppStore din China, la ordinul oficialilor Partidului Comunist Chinez, provocând reacții negative în Occident. Acest ordin a fost emis pe motiv că aplicația avea o documentație inadecvată pentru a satisface reglementările regimului autoritar chinez. Compania Apple a fost întâmpinată cu critici dure din cauza tăcerii cu privire la încălcările repetate ale drepturilor omului comise în China. Aici, Apple deține una dinte cele mai mari piețe de vânzare, dar și de producție.

În perioada recentă, regimul chinez a sporit controlul asupra minorităților religioase, inclusiv asupra membrilor unor congregații creștine neoficiale.

Creștinii din China găsesc că devine tot mai dificl să aibă acces la Biblie, sub orice formă. În vara acestui an, un mare număr de conturi ale creștinilor au fost blocate de pe cea mai populară platformă de comunicare a țării, WeChat. În același timp, utilizarea și căutarea unor termeni precum ”Hristos”, ”Biblie” sau ”Evanghelie” au fost blocate. La începutul anului 2021, guvernul Chinei a restricționat chiar și cumpărarea Bibliilor din magazine sau de la distribuitori din mediul online.

Așadar, să nu neglijăm această libertate a studiului Sfintelor Scripturi, ci să ne folosim cât mai mult de posibilitatea de a descoperi puterea Cuvântului lui Dumnezeu. De asemenea, să mijlocim pentru semenii noștri de peste hotare, ale căror libertăți sunt tot mai îngrădite, și să cerem peste ei protecție și mângâiere.