În Rai, doar prin credința în Isus Hristos!

Mai puțin de jumătate dintre evanghelicii americani cred că Biblia este adevărată, potrivit unui studiu publicat pe site-ul ChristianPost.com. Mai precis, rezultatele acestui sondaj arată faptul că mai puțin de jumătate dintre evanghelici și creștinii născuți din nou cred că Biblia ar trebui să fie interpretată literal.

Literalismul biblic susține că orice text care nu este în mod evident alegoric, cum ar fi poezia, ar trebui interpretat ca fiind Cuvântul lui Dumnezeu.

Doar 51% dintre americani văd Biblia ca fiind “cuvântul inspirat al lui Dumnezeu”, ceea ce înseamnă că scriitorii au fost inspirați de Dumnezeu pentru a așterne pe hârtie colecția de cărți ce alcătuiește Sfânta Scriptură.

Datele recente ale studiului mai arată că doar 30% dintre protestanți afirmă că Biblia este literalmente adevărată, în timp ce doar 15% dintre catolici sunt de aceeași părere.

În urma studiului s-a mai constatat că, în ciuda faptului că majoritatea creștinilor americani cred că Dumnezeu este Atotputernic, Atotștiutor și este Creatorul Universului, mai mult de jumătate dintre ei resping o serie de învățături și principii biblice, inclusiv existența Duhului Sfânt.

De asemenea, s-a mai constatat faptul că o mare parte dintre americani cred în mod eronat că toate credințele religioase au aceeași valoare, că oamenii sunt în esență buni și că aceștia pot folosi actele de bunătate pentru a-și câștiga locul în rai.

Un predicator cunoscut spunea odată: „Prin bunătatea pe care o avem, nu putem să ne anulăm vina înaintea lui Dumnezeu.”

Așadar, Dumnezeu să ne ajute să credem că Sfânta Scriptură este Cuvântul Său, insuflat și de folos ca să ne învețe, să ne mustre, să îndrepte si să ne dea înțelepciune în neprihănire. Conform Bibliei, în rai se poate ajunge doar prin credința în Domnul Isus Hristos și nimic mai mult!