Zece persoane ucise intr-un atac asupra unui colegiu din Sudanul de Sud

Atacul s-a petrecut in ziua de luni, 14 mai 2018, asupra Colegiului Crestin Emmanuel din Goli, regiunea Yei, informeaza organizatia de caritate Open Doors International. Colegiul Emmanuel, construit in parteneriat cu Biserica Evanghelic-prezbiteriana din Sudan, asigura pregatirea tinerilor crestini in domeniile teologie, business si educatie. Trei gardieni si cinci elevi, unul de liceu si patru de scoala gimnaziala, plus un tata si fiu, care se refugiasera in campusul crestin, au fost ucisi de catre militarii Armatei de Eliberare a Poporului Sudanez, sustin martorii oculari. Soldatii au violat-o si pe fiica de 14 ani a unuia dintre membrii administratiei liceului crestin. De asemenea, atacatorii au vandalizat si jefuit birourile, locuintele personalului, salile de clasa si biblioteca liceului. Politia ancheteaza cazul si, deocamdata, nu se stie din ce motive aceasta grupare militara, sprijinita de guvernul Sudanului de Sud, a atacat institutia de invatamant crestina.

Sudanul de Sud nu se afla pe lista tarilor ostile crestinismului de aceea este de neinteles atacul devastator asupra Liceului Crestin Emmanuel din Goli. Directorul Open Doors pentru Africa Sub-Sahariana, JP Pretorius, a declarat imediat dupa incident: ”Condoleante tuturor celor afectati de pierderea celor dragi si sincera noastra empatie celor afectati de viol, distrugere si jaf. Cerem comunitatii crestine internationale sa se uneasca in rugaciune cu membrii Liceului Crestin Emmanuel si cu biserica din Sudanul de Sud. De asemenea, cerem comunitatii internationale sa faca tot posibilul pentru a opri ostilitatile din Sudanul de Sud. Cerem guvernului acestei tari sa actioneze prompt pentru aducerea atacatorilor in fata legii”, a mai spus JP Pretorius.

Sa dam curs acestui apel la rugaciune de mijlocire pentru fratii nostri de credinta din Sudanul de Sud si sa ne rugam ca Dumnezeu sa mangaie familiile celor ucisi in atacul din 14 mai si sa dea vindecare celor raniti. Sa ne rugam pentru vindecarea trupeasca si sufleteasca a adolescentei de 14 ani violate, pentru parintii ei si pentru toti cei afectati emotional de violentele la care au fost martori.

De asemenea, sa ne rugam ca atacatorii sa fie adusi in fata Justitiei si ca Dumnezeu sa le schimbe inima cat nu este prea tarziu pentru ei.

Sa ne rugam pentru incetarea ostilitatilor dintre triburile rivale din Sudanul de Sud carora, iata, le cad victime crestinii nevinovati si copiii lor.

Sursa: christiansincrisis.net