Zece clădiri de biserici atacate de musulmani într-o singură zi în Etiopia

Zece clădiri de biserici au fost atacate de musulmani într-o singură zi în Etiopia, informează Morning Star News. Atacul a avut loc pe 9 februarie a.c. asupra comunităţilor creştine din sudul Etiopiei în strigătele jihadiştilor de ”Allahu akbar”. Musulmanii s-au înfuriat pe creştini în urma unor informaţii false potrivit cărora creştinii ar fi bombardat o moschee din regiune, explică o sursă locală sub protecţia anonimatului. După ce au intrat cu forţa în biserici, atacatorii le-au devastat şi au dat foc, în mijlocul străzii, bibliilor, instrumentelor muzicale, băncilor, scaunelor, cărţilor de cântări.

Câteva din bisericile vandalizate se află în oraşul Halaba Kulito unde, cu o săptămână înainte, avusese loc o conferinţă islamică şi unde se bănuieşte că unii vorbitori au lansat mesaje anticreştine. Martorii oculari au indicat faptul că atacatorii au fost clar instruiţi să nu se atingă de creştini, ci doar să le distrugă bunurile din biserici. Lucrătorii creştini locali spun că bisericile nu au fost incendiate de teama că focul s-ar extinde şi la proprietăţile musulmanilor din vecinătate. Deşi prezenţi aproape la fiecare biserică atacată, poliţiştii nu au luat nici o măsură de protecţie a locaşurilor de cult sau de oprire a atacatorilor, informează agenţiile de ştiri. Atacurile au durat circa cinci ore, după care poliţia statală a intervenit pentru restaurarea ordinii în oraş şi a-i aresta pe câţiva dintre atacatori.

Este pentru prima oară când bisericile din Halaba Kulito sunt atacate de musulmani cu o asemenea de intensitate. Biserica Meserete Kristos şi creştinii din această regiune au avut parte de persecuţie, intimidare şi ameninţări şi în trecut. Peste nouă mii nouă sute de credincioşi participau la serviciile divine din cele zece biserici atacate. Câţiva dintre creştini au fost răniţi în timpul atacurilor, doi dintre ei destul de grav. În ciuda distrugerilor, creştinii au reuşit să organizeze în bisericile devastate, chiar în următoarea duminică, servicii divine de închinare şi predicarea Evangheliei. Dar numărul lor participanţilor nu a mai fost la fel de mare din cauza fricii oamenilor de noi atacuri. Autorităţile locale au alocat fiecărei biserici un număr de poliţişti pentru securizarea locaşurilor de cult.

Etiopia ocupă locul 28 din 50 pe lista neagră a ţărilor în care creştinii sunt cel mai crunt prignoniţi în zilele noastre. Să ne rugăm pentru protecţia fraţilor noştri de credinţă din Etiopia. În timpul melodiei instrumentale, să ne rugăm ca Dumnezeu să aducă vindecare celor răniţi, să le dea membrilor celor zece biserici devastate din sudul Etiopiei putere de muncă şi un spirit generos pentru a reconstrui interiorul acestor biserici şi a asigura biblii şi cărţi de cântări pentru toţi cei care vor veni la închinare împreună cu ei. De asemenea, să ne rugăm ca Dumnezeu să zădărnicească planurile celui rău de distrugere a mărturiei creştine şi a comunităţilor din această regiune.

Sursa: morningstarnews.org