Unul dintre cei mai importanti judecatori din Pakistan preia cazul Asiei Bibi, condamnata la moarte pentru blasfemie

Pe 21 aprilie 2018, seful Justitiei pakistaneze, Saqib Nisar, i-a spus avocatului crestinei sa pregateasca documentele pentru apelul din tribunal. ”Pregatiti-va, in curand voi rezolva cazul si eu insumi voi prezida completul de judecata”, i-a spus judecatorul Saqib Nisar avocatului Saif ul Malook. Afirmatiile au fost facute in timp ce avocatul apararii se afla in fata Curtii Supreme solicitand protectia politiei din Punjab pentru ca este implicat in apararea Asiei Bibi. Judecatorul Nisar a ordonat inca o data politiei din Punjab sa asigure protectia avocatului, dupa ce anterior politistii refuzasera sa o faca.

Saif ul Malook, liderul echipei de avocati ai apararii, a declarat pentru UCA News ca are mari asteptari ca sentinta Asiei Bibi va fi anulata de catre Curtea Suprema. ”Familia crestinei si toti cei care inteleg chinul prin care trece ea sunt entuziasmati de aceasta veste”, a spus Malook.

Asia Bibi a fost arestata in 2009 dupa ce colegele ei de munca au acuzat-o ca l-ar fi insultat pe Profetul Mahomed in timpul unei certe. Crestina si-a sustinut nevinovatia spunand ca a fost pedepsita pentru ca a indraznit sa bea apa dintr-o fantana destinata numai musulmanilor. Din cauza prejudecatilor religioase, numerosi musulmani din Pakistanul islamic ii considera necurati pe crestini.

In noiembrie 2010, un tribunal a gasit-o vinovata de blasfemie pe Asia Bibi si a condamnat-o la moarte. Patru ani mai tarziu, Inalta Curte de Justitie din Lahore a aprobat aceasta sentinta capitala. Curtea Suprema a admis apelul crestinei in iulie 2015 si primul apel a avut loc pe 13 octombrie 2016, dar instanta de judecata a suspendat audierea dupa ce unul dintre cei trei judecatori s-a recuzat din cauza unui conflict de interese. De atunci si pana la declaratia din 21 aprilie 2018 a judecatorului Saqib Nisar, Curtea Suprema nu a mai stabilit un termen pentru apelul Asiei Bibi.

 Sa continuam sa ne rugam pentru protectia Asiei Bibi, care se afla in pericol clipa de clipa din cauza musulmanilor care au jurat sa o ucida ei daca justitia nu o va face. Sa ne rugam ca Duhul Sfant sa o intareasca in credinta, sa o tina sanatoasa si sa ii dea intelepciune cand va comparea inaintea judecatorilor.

De asemenea, sa ne rugam pentru protectia avocatilor care o apara, caci si acestia sunt vizati de extremistii musulmani. Sa ne rugam ca judecatorul sa anuleze condamnarea la moarte si Asia Bibi sa ajunga cat mai curand in mijlocul familiei si bisericii sale.

Sursa: ucanews.com