Un pastor a fost bătut cu sălbăticie în Nepal din cauza activităţii sale creştine

Un pastor a fost bătut cu sălbăticie în Nepal din cauza activităţii sale creştine. Atacul a avut loc pe 15 martie a.c. în districtul Sarlahie din sud-estul Nepalului. Pastorul Dhruk Kumar a fost răpit de un grup de bărbaţi necunoscuţi, care l-au flancat cu două motociclete şi l-au dus în junglă, unde l-au bătut crunt. Pastorul a povestit celor de la International Christian Concern că atacatorii i-au spus că ei sunt comunişti maoişti şi l-au acuzat că ar fi luat bani ca să-şi împărtăşească religia. Apoi i-au cerut să le dea lor banii pe care i-ar fi primit pentru evanghelizare. Când pastorul le-a răspuns că el nu are nici un ban de dat, bărbaţii au început să-l lovească. Atacul a fost raportat la poliţia locală care a început o investigaţie.

Creştinii din zonă se îndoiesc că atacatorii pastorului Kumar ar fi maoişti. ”Cred că sunt, probabil, extremişti hinduşi”, a declarat un pastor nepalez pentru International Christian Concern. ”In general maoiştilor nu le pasă de religie. Faptul că atacatorii au spus despre ei că sunt maoişti poate fi o încercare de a-şi ascunde adevărata identitate”, a mai spus pastorul nepalez.

Micuţa comunitate creştină din Nepal este tot mai des atacată în ultimii ani. Anul trecut a intrat în vigoare în această ţară o lege prin care convertirile sunt considerate ilegale. Credincioşii nepalezi susţin că legea a fost adoptată pentru a stopa creşterea numărului de creştini din ţară.

Să îi susţinem în rugăciune pe puţinii, dar curajoşii fraţi ai noştri de credinţă din Nepal. În timpul melodiei instrumentale, să ne rugăm ca Dumnezeu să îi ocrotească, să le vindece rănile, să îi elibereze de temeri şi să le dea îndrăzneala de a vesti semenilor lor Evanghelia oriunde şi oricând, în pofida ameninţărilor şi persecuţiilor.

Sursa: persecution.org