Un imam convertit la creștinism din Uganda de Est se confruntă cu furia musulmanilor

Un fost imam din Uganda de Est se confruntă cu furia musulmanilor după ce şi-a dedicat viaţa Domnului Isus Hristos. Istoria lui Sheikh Hassan Podo, in varsta de 28 de ani, ne estse adusă în atenţie de Morning Star News. Pe data de 16 martie a.c., Hassan a fost vazut intrând într-o biserică după ce, timp de trei săptămâni, a reuşit să-şi ţină ascuns noua lui credinţă în Isus Hristos, Dumnezeul creştinilor şi nu s-a mai dus la rugăciunile de la moschee. Hassan a fost văzut intrând în biserică de un tânăr musulman, care s-a dus apoi la părinţii şi fraţii creştinului şi l-a pârât. Când Hassan a sosit acasă în acea după-amiază, familia l-a luat la întrebări. Fără să aştepte răspunsul, fraţii lui Hassan l-au luat la bătaie cu ciomegele, insultându-l şi strigându-i că este infidel şi un duşman al religiei islamice, a povestit Hassan celor de la Morning Star News. L-au bătut până i-au zdrobit mâna stângă, de la umăr până la degete, şi l-au lăsat inconştient cu o lovitură la cap. Auzind strigătele din casa lui Hassan, vecinii au intrat peste el si fraţii săi şi l-au ajutat să fugă de acolo. După ce a alergat un km, sângerând, Hassan şi-a pierdut cunoştinţa şi a leşinat, fiind descoperit mai târziu de către vecinii săi. L-au dus de urgenţă la spital şi, după două zile, Hassan, soţia lui şi cei doi copii s-au refugiat în casa unui pastor, al cărui nume nu este dezvăluit din motive de securitate.

Să nu credeţi că familia lui Hassan s-a potolit. Tatăl lui a mobilizat un grup de musulmani din diferite moschei ”să vâneze viaţa fiului său, condamnându-l la moarte şi dezmoştenindu-l, dând pământul lui Hassan fraţilor lor din cauza că a adus blasfemia în familie”. Doi şeici au înălţat o serie de rugăciuni prin care Hassan şi familia lui au fost blestemate.

În timp ce musulmanii furioşi pe care îi slujise până atunci îl blestemau, Hassan a fost întărit în credinţă, prin Cuvântul lui Dumnezeu care i-a fost explicat de către pastorul care îl găzduiteşte. Sheickh Hassan Podo a devenit creştin pe 24 februarie a.c. după ce a auzit de la un alt pastor mesajul mântuirii prin jertfa şi învierea Domnului Isus. Soţia lui a devenit creştină o săptămână mai târziu. Înainte de a deveni ucenicul lui Hristos, Hassan a făcut parte dintr-un grup musulman extremist care a atacat biserica din localitatea sa.

„Vă rog, familie a lui Hristos, să îi acoperim pe Hassan si familia lui tânără cu rugăciuni ca Dumnezeu să aducă vindecare, protecţie, să aibă medicamentele şi resursele de supravieţuire necesare şi pentru a găsi un loc unde să fie în siguranţă”, este apelul pastorului care îl găzduieşte acum pe Hassan. Să facem chiar acum lucrul acesta. Să Îl lăudăm pe Dumnezeu pentru lucrarea minunată de mântuire a lui Hassan şi soţiei lui, şi îi încredinţăm în braţele puternice şi ocrotitoare ale Domnului şi Mântuitorului nostru Isus Hristos.

Sursa: morningstarnews.org