Un fost soldat în armata de copii a Afganistanului și-a dăruit viaţa lui Isus Hristos

Un fost soldat în armata de copii a Afganistanului si-a dăruit viaţa lui Isus Hristos. Bucuria mântuirii a fost urmată însă de prigoana din partea familiei. Mai multe vă spun acum la RVE în rubrica Info-persecuţii. Conform unui articol publicat de „Vision Christian Radio”, un fost membru în armata de copii a Afganistanului s-a convertit la creştinism în ciuda ameninţărilor cu moartea. Jahan, tânărul afgan de 24 de ani, povesteşte cum a fost instruit să ucidă creştini pentru motivul că sunt “infideli şi buni de nimic”. Totuşi, odată ce unul din prietenii săi a devenit creştin şi i-a adus vestea noii sale credinţe, Jahan s-a dovedit interesat să audă mai multe. Tânărul mărturiseşte că momentul în care a început să citească Biblia a fost un punct de cotitură ce i-a deschis ochii şi l-a făcut să înţeleagă că tot ce fusese învăţat să creadă despre creştinism era greşit. În final, Jahan a decis să devină şi el creştin. La scurt timp, tânărul a fost nevoit să fugă din mijlocul familiei sale, care începuse deja să-l ameninţe cu moarte după ce a aflat că Jahan s-a încreştinat.

Afganistanul rămâne, în continuare, una din cele mai refractare naţiuni faţă de organizaţiile misionare creştine, fiind a doua ţară, după Coreea de Nord, în care creştinii sunt cel mai crunt prigoniţi pentru credinţa lor. Cei mai mulţi creştini afgani sunt foşti musulmani ce au “părăsit” islamul şi, din această cauză, se află zilnic în pericol de moarte. În unele cazuri, creştinii sunt atacaţi în mod direct chiar de către propriile lor familii, ruşinate de faptul că unul de-al lor a devenit creştin.

Republica Islamică Afganistan nu recunoaşte în mod oficial creştinismul, iar cetăţenilor afgani le este interzis prin lege să se convertească la religia ce îl propovăduieşte şi urmează pe Hristos. Conform Departamentului de Stat american, biserica subterană afgană ar număra cel mult opt mii de creştini, zilnic ameninţaţi cu moartea.

Poate că acum, mai mult decât niciodată, biserica din Afganistan are nevoie de susţinere în rugăciune. Să ne rugăm ca presiunea enormă cu care sunt nevoiţi să se confrunte creştinii să lucreze pentru slava lui Dumnezeu, spre zidirea bisericii locale şi spre mântuirea altor suflete.

În timpul melodiei instrumentale, să ne rugăm ca Dumnezeu să îi ocrotească şi să îi întărească în credinţă pe Jahan şi pe ceilalţi creştini afgani care nu se ruşinează cu credinţa lor, ci sunt gata sa îşi dea viaţa pentru Cel ce i-a mântuit. Dumnezeu are pretutindeni luptători pentru Evanghelie. Noi putem fi dintre cei care luptă în rugăciune pe genunchi pentru biserica persecutată.

Sursa: persecution.org