Un cuplu crestin a fost retinut de politie pentru ca si-a impartasit credinta si a protestat impotriva avortului

Potrivit ChinaAid, crestinii au fost luati in vizor de politisti, care i-au fotografiat, pe 1 iunie a.c., intr-un parc din provincia Guangdong, din sudul Chinei. De Ziua Mondiala a Copilului, pastorul baptist Liang Ziliang si sotia lui, Li, impreuna cu alti cativa membri ai bisericii lor, au distribuit, celor care treceau sau se aflau in parc, pliante crestine si au discutat cu cei dornici despre Isus Hristos si Evanghelie. De asemenea, crestinii au protestat impotriva avortului prin cateva pancarte pe care le aveau asupra lor.

Lucrul acesta nu a fost pe placul autoritatilor comuniste si, astfel, in noaptea aceleiasi zile de 1 iunie, Liang si Li au fost chemati la sectia de politie, unde au fost arestati imediat ce au sosit acolo. Politistii au perchezitionat locuinta celor doi fara a avea mandat de perchezitie. Zile intregi, nimeni dintre rude sau cunoscuti nu i-a putut contacta pe cei doi credinciosi. Abia pe 6 iunie rudele pastorului au primit doua instiintari din partea politiei, in care Liang si Li sunt acuzati de incalcarea Articolului 80 din Codul Penal si de organizarea si sustinerea financiara ilegala de adunari publice. Familia crestinilor a angajat cativa avocati pentru a-i apara in justitie pe pastor si sotia lui.

Sa ne rugam pentru aceasta curajoasa familie de crestini din China.: ca Dumnezeu sa le dea putere sa reziste interogatoriilor si batjocurilor la care sunt supusi in arestul politiei, sa ii intareasca in credinta si sa ii ajute sa isi pastreze o marturie frumoasa si puternica in mijlocul celorlalti detinuti, al gardienilor si politistilor.

De asemenea, sa ne rugam pentru membrii bisericii subterane gazduite de pastorul Liang in casa lui si care, acum, sunt tematori si ispititi sa se imprastie: sa ne rugam sa primeasca prin Duhul Sfant pace in suflet si calauzire in ce au de facut in continuare pentru raspandirea Evangheliei si cresterea spirituala a micutei lor comunitati.

Sursa: chinaaid.org