Un al treilea gen pe certificatele de naștere?

O nouă propunere susținută de primar și de reprezentatul consiliului municipal le-ar permite oamenilor născuți în New York City să aleagă pe certificatele lor de naștere un al treilea gen, numit „X”.

„Această legislație inovatoare va face ca certificatele de naștere din New York City să-i includă pe toți și va trasmite lumii următorul mesaj puternic: conducerea orașului New York City lucrează pentru toți”, a spus reprezentatul consiliului municipal, Corey Johnson, într-o conferință de presă, citat de New York Post.

O audiere pentru această propunere este programată în luna iulie, cu vot în septembrie, a consemnat aceeași publicație. Johnson a numit al treilea gen alegere „non-binară”.

Trei state – California, Washington și Oregon – le permit de asemenea oamenilor să aleagă un al treilea gen pe certificatele lor de naștere.

Deja părinții nou-născuților care nu vor să specifice un gen pe certificatul de naștere al copilului lor, pot să pună asteriscuri în câmpul respectiv până când copilul este suficient de mare să aleagă un gen.

Sursa: christianheadlines.com