Trei crestini evanghelici americani au fost eliberati din Coreea comunista

Cei trei credinciosi, cetateni americani de origine coreeana, au ajuns in zorii zilei de 9 mai a.c. in capitala Washington si au fost intampinati de insusi presedintele Donald Trump, de Prima Doamna Melania Trump, de vicepresedintele Mike Pence si Consilierul pentru Securitate Nationala John Bolton. In drumul lor spre casa, crestinii au fost insotiti de secretarul de stat american Mike Pompeo, care a efectuat a doua sa vizita oficiala in Coreea de Nord.

Pana la momentul eliberarii lor, evanghelicii executasera unu pana la trei ani de inchisoare in Coreea de Nord, fiind acuzati de ”actiuni ostile si tentativa de furt al secretelor militare pentru Coreea de Sud”, informeaza USA Today.

Ei au spus intr-o declaratie facuta la sosirea in America: ”Îi multumim lui Dumnezeu, tuturor familiilor si prietenilor care s-au rugat pentru noi si pentru întoarcerea noastra”.

Potrivit The New York Times, ”eliberarea prizonierilor a fost una din conditiile americanilor pentru discutiile care vor avea loc in problema nucleara”. Liderul de la Casa Alba a multumit liderului nord-coreean Kim Jong-un pentru eliberarea celor trei si si-a exprimat increderea in succesul discutiilor care sunt programate pentru 12 iunie a.c. in Singapore.

Sa Ii multumim lui Dumnezeu pentru eliberarea celor trei credinciosi evanghelici, dintre care doi misionari, care au ajunc cu bine din lagarele de munca fortata din Coreea comunista in tara lor, in America. Dar sa continuam sa Il rugam pe Dumnezeu pentru zecile de mii de crestini care sunt prigoniti, sufera si sunt in pericol impreuna cu toti cei din familie, clipa de clipa, in Coreea de Nord. In aceasta tara se inregistreaza, de ani buni, cea mai crunta impotrivire fata de Evanghelia Domnului nostru Isus Hristos. Sa ne rugam pentru fratii nostri de credinta nord-coreeni care au ramas in tara lor, dar si pentru cei care sunt refugiati in tarile vecine, precum China. Sunt urmariti de Securitatea nord-coreeana chiar si in straintatate si sunt tinta atacurilor, a rapirilor si, de asemenea, a arestarilor si deportarilor in Coreea comunista.

Surse: asianews.it, christianheadlines.com