Vino așa cum ești!

În Biblie există o relatare ce are ca scop să ne încurajeze să venim la Dumnezeu așa cum suntem. Pentru unii dintre noi este dificil să ne recunoaștem neputința. Vulnerabilitatea nu pare a fi o opțiune în zilele noastre. Însă Domnul Isus ne spune că a fi vulnerabil este de fapt o cerință a credinței, iar Dumnezeu îi iubește pe cei credincioși!

În Evanghelia după Luca, la capitolul 8, întâlnim două personaje, fiecare dintre ele aflându-se într-o situație dificilă. Amândouă au ales să vină la Domnul Isus, riscând să se facă de rușine în fața unei mulțimi.
Astfel, un lider de sinagogă, pe nume Iair, a căzut la picioarele Domnului, implorându-L să vină la el acasă, deoarece singura lui fiică era pe moarte. Acest lider vine cu disperare să îi ceară ajutor Domnului Isus, fără să îi mai pese de imaginea sa. El aleargă la Dumnezeu, constrâns fiind de dragostea pentru fiica sa.
În versetele următoare întâlnim o femeie aflată și ea într-o situație dificilă, ce avea o problemă de sănătate fără leac în vremea aceea. Aceasta îndrăznește să se atingă de poala hainei Domnului Isus pentru a fi vindecată. Spre deosebire de Iair, această femeie nu avea o poziție socială și nici dreptul să facă acel gest, însă nevoia a determinat-o să se confrunte cu mulțimea.

Domnul Isus o vindecă pe femeie și merge la casa lui Iair și îi învie acestuia fetița din morți. Fiecare dintre acești oameni au venit la Dumnezeu așa cum erau, vulnerabili și disperați.

Vă puteți identifica cu vreunul dintre aceste personaje? Poate sunteți un lider ce descoperă că toate avantajele din societate sunt inutile în fața unei crize. Sau poate sunteți femeia care a îndurat multă suferință și care nu mai poate suporta. Sau poate sunteți acea fetiță complet dependentă de ceilalți. Indiferent cu care dintre aceste personaje vă identificați, Domnul Isus vă cheamă să veniți la El așa cum sunteți. El poate vindeca din punct de vedere spiritual, fizic și emoțional. Atunci când ne apropriem de Dumnezeu așa cum suntem și spunem: “Iată-mă, așa cum sunt, frânt, obosit, disperat, am nevoie de ajutorul Tău”, atunci noi îi dovedim lui Dumnezeu că avem credință în El.

Domnul Isus va răspunde întotdeauna unei inimi sincere. El va răspunde credinței noastre.
Vă întrebați dacă Dumnezeu poate să vă schimbe viața? Răspunsul este DA! El a făcut acest lucru posibil pentru ca noi să Îl cunoaștem și să experimentăm o schimbare uimitoare în propria viață.

Sursa: https://www1.cbn.com/devotions/come-as-you-are.