Rugăciune pentru creştinii din Afganistan

Creștinii sunt îndemnați să se roage pentru oamenii din Afganistan, cu precădere pentru creştinii din această ţară, fiind de aşteptat ca persecuţia să crească pentru aceștia local, ca urmare a preluării controlului guvernamental de către facțiunea religioasă ultraconservatoare și politică numită Taliban.

Talibanii au confirmat că dețin controlul asupra a 90% din clădirile guvernamentale din Kabul, astfel că mii de oameni s-au adunat la aeroportul internațional al orașului în încercarea disperată de a fugi din țară.

Creștinii din Orientul Mijlociu s-au confruntat ulterior cu închisoarea sau chiar moartea pentru credința lor, legile stricte pedepsind grav convertirea de la islam la creştinism. Cu toate acestea, organizația de caritate creștină Release Internaţional îşi exprima temerea că persecuția poate deveni și mai gravă sub conducerea talibanilor. Astfel, oricine este identificat ca şi creștin ar putea fi ucis pentru credința sa sau riscă să fie trădat şi victimă a unei ucideri de onoare, provocată chiar de către membrii propriei familii.

„Chiar și înainte ca talibanii să ajungă la putere, Afganistan se înscria între cele mai dificile țări din lume în care poate trăi un creștin. Acum, dacă încercați să deveniţi creștin în Afganistan, asta este apostazie. Puteți fi condamnat la moarte sau închis pentru că ați făcut acest lucru “, a spus Andrew Boyd, premier Release Internaţional.

În zonele controlate de talibani, fetele nu au voie să meargă la școală, iar femeile nu au voie să-și părăsească casele fără un bărbat, conform unui contact creştin al Release Internaţional. Talibanii s-au angajat să prevină ceea ce ei consideră occidentalizarea femeilor. Cu toate acestea, Andrew Boyd crede că, de fapt, femeile vor juca un rol important în menținerea bisericilor în viață, în această țară: “Poziția femeilor în Afganistan s-a schimbat substanțial. Acestea au devenit mult mai educate şi este posibil ca femeile să joace un rol semnificativ în biserica subterană în anii următori. Așadar, biserica din Afganistan este foarte bine echipată să funcționeze subteran sub persecuții extreme, dar are nevoie de rugăciunile noastre “, a spus el.

Release Internaţional este o organizaţie creștină interconfesională, prezentă în mai mult de 25 de țări, având ca parteneri de lucru bisericile locale.

 

christiantoday.com

premierchristian.news