3% dintre misionari se concentrează pe cei ce nu au mai auzit niciodată Evanghelia

Potrivit unui raport cu privire la activitatea misionarilor din lume, s-a constatat faptul că doar 3% dintre misionarii creștini se concentrează pe grupurile de oameni ce nu au mai auzit până acum Evanghelia și care reprezintă aproape 42% din populația globală. Aceștia sunt oameni care nu au fost niciodată la biserică, nu au citit Biblia și nici măcar nu recunosc numele Domnului Isus Hristos.

Organizația creștină Joshua Project, ce urmărește eforturile globale de evanghelizare în rândul a 17.000 de grupuri de oameni din întreaga lume, a declarat că din aproximativ 8 miliarde de oameni de pe planetă, peste 3 miliarde dintre aceștia nu au auzit niciodată de Dumnezeu și de mântuirea oferită prin credința în Domnul Isus Hristos.

Diverși factori stau la baza motivelor pentru care aceste grupuri nu au fost evanghelizate, inclusiv bariere fizice, politice și culturale. Mulți dintre acești oameni trăiesc în zone destul de inaccesibile sau în colțuri îndepărtate din Asia de Sud, Orientul Mijlociu și Africa de Nord, ceea ce face ca accesul evangheliștilor să fie extrem de dificil. Dar, dincolo de barierele fizice, de multe ori misionarii se confruntă cu greutăți din punct de vedere cultural și politic, inclusiv persecuții. Religiile islamului și hinduismului domină, de regulă, în majoritatea țărilor, fapt ce conduce la dezaprobarea convertirii oamenilor la creștinism.

Acești factori explică de ce unii evangheliști evită cu totul să pătrundă în acele regiuni, însă oamenii fără Dumnezeu sunt pierduți, iar noi, ca și credincioși ce am fost răscumpărați prin har, avem datoria să ducem Evanghelia la orice făptură de pe acest pământ. Dumnezeu să ne ajute la lucrul acesta!

“Duceți-vă și faceți ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh”. (Domnul Isus Hristos scrise în Evanghelia după Matei capitolul 28.)