Persecuția creștinlor din Afganistan

Organizaţia creştină Open Doors (www.opendoorsusa.org) a clasat Afganistanul ca fiind a doua cea mai periculoasă țară din lume pentru creștini, înainte ca talibanii să preia controlul.

Ulterior ocupaţiei talibanilor, Afganistanul a devenit mult mai periculos pentru creştini. Dr. Rex Rogers, președintele nord-american al ministerului de presă din Orientul Mijlociu SAT-7, descrie condițiile din Afganistan pentru credincioși după preluarea talibanilor astfel:

„Auzim din surse de încredere că talibanii solicită telefoanele oamenilor și, dacă găsesc o Biblie descărcată pe acestea, vor ucide imediat proprietarul dispozitivului”.

Conform Mindy Belz, senior editorul revistei World Magazine, o sursă de încredere privind Orientul Mijlociu, în special creștinii și mișcarea creștină de acolo, biserica afgană este o comunitate unică, în mare parte formată din oameni în vârstă de până la 40 de ani, toți musulmani convertiți. Este una dintre bisericile cu creștere rapidă, deşi, probabil, cuprinde doar 2.000 de oameni. Ei sunt într-un mare pericol şi pentru că, în urmă cu aproximativ doi ani, unii dintre acești lideri ai comunității bisericești au decis să-și schimbe identitatea, în special apartenența religioasă înscrisă pe cărțile lor de identitate naționale.

Nu toți creștinii au fost de acord cu această inițiativă, totuși câteva zeci dintre ei și-au schimbat identificarea oficială în creștină. Astfel, în înregistrările guvernamentale apare apartenența creștină. Acest fapt face din aceşti creştini adevărate ţinte pentru talibani, care, se pare, că au acces la acest registru guvernamental.

Creștinii afgani sunt total vulnerabili, fără putere politică. În general, nici măcar nu se califică pentru vize speciale de imigranți în Statele Unite sau alte țări occidentale, deoarece au evitat să lucreze pentru organizații americane sau să lucreze pentru armata afgană.

 

Surse:

www.christiantoday.com, www.christianheadlines.com