Opt motive speciale de rugăciune pentru Ucraina

Într-un interviu pentru The Christian Post, evanghelistul Franklin Graham, șeful organizației umanitare internaționale Samaritan’s Purse, îi îndeamnă pe creștinii din întreaga lume să se roage, atât pentru liderii Ucrainei, cât și ai Rusiei, deoarece organizația de caritate va deschide, în curând, un spital de campanie în vestul Ucrainei, în Lviv.
Pornind de la această știre, ne-am gândit să întocmim o listă cu 8 motive speciale de rugăciune cu referire la conflictul din Ucraina.

1. Să-i cerem lui Dumnezeu să elibereze Ucraina de rău, să dea pace locuitorilor acestei țări și șansa de a se dezvolta ca națiune care prețuiește adevărul, dreptatea și libertatea, toate înrădăcinate în bunătatea lui Dumnezeu.

2. Să ne rugăm lui Dumnezeu ca nădejdea și încrederea tuturor celor implicați în acest conflict să nu fie în autorități, alegeri, arme sau oameni cheie, ci doar în Domnul Isus Hristos.

3. Să ne rugăm pentru unitate și iubire a celor care locuiesc în zonele de conflict, ruși și ucrainieni deopotrivă.

4. Să-i cerem lui Dumnezeu să binecuvânteze soțiile și copiii soldaților cu pace și siguranță, în timp ce soții și tații lor sunt plecați.

5. Să ne rugăm pentru diverșii lideri mondiali implicați în acest conflict și cu putere de decizie în ceea ce privește soarta Ucrainei.

6. Rugăciunile pot fi înălțate și cu privire la biserica din Ucraina, respectiv ca aceasta să rămână unită, mai ales în condițiile în care, mai mult ca sigur, se confruntă cu întrebări dificile, legate de implicarea credincioșilor în politică sau în conflictul armat.

7. Să ne rugăm pentru puterea de a ierta a tuturor oamenilor celor implicați, inimile lor să se umple de dragostea lui Dumnezeu, pentru Creatorul lor și unii pentru alții.

8. În final, să ne rugăm ca mesajul Evangheliei să fie răspândit în continuare, atât în Ucraina, cât și în Rusia și în alte țări.