Motiv de rugăciune pentru Ucraina

Sfânta Scriptură este Cuvântul insuflat al lui Dumnezeu care rămâne mereu actual. În cartea Faptele Apostolilor, scrie:

Dar iudeii au întărâtat pe femeile cucernice cu vază și pe fruntașii cetății, au stârnit o prigonire împotriva lui Pavel și Barnaba și i-au izgonit din hotarele lor.” (Faptele Apostolilor 13:50)

Astăzi, creștinii din Ucraina au ajuns să fie din ce în ce mai hărțuiți de separatiștii ruși, conform site-ului ChristianToday.com.

 

În zonele din Ucraina care au ajuns sub controlul separatiștilor ruși, mulți creștini evanghelici se consideră a fi în pericol. Unii au fost forțați să plece, iar altora, care au plecat, nu li s-a permis să se întoarcă.

Clădirile bisericilor au fost confiscate, iar creștinilor evanghelici li s-au interzis întâlnirile. De asemenea, s-a raportat faptul că patru biserici din Ucraina ocupate de separatiștii ruși se confruntă acum cu hărțuirea. Bărbați înarmați au efectuat percheziții, au confiscat echipamente și i-au forțat pe membrii bisericilor să părăsească locașurile de cult.

Mulți dintre creștinii ucraineni, care au rămas în țară, au făcut-o pentru a-i ajuta pe alții, acest lucru costându-i pe unii dintre ei chiar propria viața.

Să ne rugăm așadar, ca cei care-l iubesc pe Domnul din Ucraina să poată rămâne tari în credință, fiind o mărturie pentru toți cei din jurul lor, și pentru ca Dumnezeu să-i protejeze în continuare de separatiștii ruși care s-au infiltrat printre ei.

Iar nouă românilor, Dumnezeu să ne dea înțelepciune să prețuim libertatea de care avem parte în prezent!