Manifestări și victorii pro viață

Mii de oameni au mărșăluit prin Londra, la începutul lunii septembrie, în cadrul manifestației „March For Life UK”,  care a adus un mesaj pro-viață și împotriva legilor avortului.

Marșul, desfășurat în fiecare an, a avut, de data aceasta, ca motto „Viață la concepție, fără excepție”.

Mulțimea adunată și-a făcut drum prin Trafalgar Square și a staționat în Parlament Square, unde oamenii au îngenuncheat în rugăciune pentru cei nenăscuți.

Adresându-se celor adunați, episcopul catolic de Lancaster, Paul Swarbrick, a vorbit despre contradicția dintre realitatea avortului și sloganul guvernului britanic de a salva vieți în timpul pandemiei, când, cu precădere, legile avortului au fost relaxate.

„Cu ceva ani în urmă, în anii 1960, am abolit pedeapsa cu moartea pentru vinovați. De ce ea continuă să existe pentru cei nevinovați? Pare evident că doar unele vieți sunt salvate … când toate contează și nu se poate spune că unele vieți contează mai mult decât altele, dar unele au nevoie de un pic mai multă iubire și grijă”, a spus episcopul de Lancaster.

În Marea Britanie avortul este permis, în general, din motive socio-economice în primele douăzeci și patru de săptămâni de sarcină (cea mai mare limită de timp admisă în UE, alături de Țările de Jos) și nu numai din motive medicale.

Marșul vine la scurt timp după o victorie răsunătoare în acest sens, ce a avut loc în statul Texas din SUA, unde de curând a fost adoptată o lege care interzice avorturile încă de la șase săptămâni de sarcină. Curtea Supremă a SUA a respins cererea de a bloca acest act normativ, cu cinci voturi pentru și patru împotrivă.

Înainte de Texas, mai multe state americane au votat legi de interzicere a avorturilor în acest stadiu, adică de când bătăile de inimă ale fătului sunt perceptibile.

În România, întreruperea sarcinii este legală până la paisprezece săptămâni, însă în scop terapeutic se poate face până la vârsta sarcinii de douăzeci și patru de săptămâni.

Conform Cuvântului lui Dumnezeu, oamenii au valoare şi identitate înainte de a se naşte.

Ieremia 1:5: „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale te cunoşteam şi mai înainte ca să fi ieşit tu din pântecele ei, Eu te pusesem deoparte şi te făcusem proroc al neamurilor.”

Psalmul 139: 14-15: „Tu mi-ai întocmit rărunchii, Tu m-ai ţesut în pântecele mamei mele: Te laud că sunt o făptură aşa de minunată. Minunate sunt lucrările Tale şi ce bine vede sufletul meu lucrul acesta!”