Kim Jong-Un, talibanii și Nigeria – topul persecutorilor creștini

International Christian Concern (ICC), organism preocupat îndeaproape de drepturile omului, a dezvăluit lista anuală a celor mai înrăiți persecutori ai creștinilor din întreaga lume.
Ca în fiecare an, ICC numește cel mai rău individ, entitate și țară care a obținut infamul statut de a fi, fie principal persecutor, fie cel mai periculos loc pentru a fi creștin în anul 2021.

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a ocupat din nou poziția de persecutor individual de top al creștinilor, depășindu-l pe președintele Recep Tayyip Erdogan al Turciei, prim-ministrul Narendra Modi al Indiei și Xi Jinping, liderul Republicii Populare Chineze.
De la începutul dinastiei familiei Kim, respectiv de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, se estimează că milioane de creștini nord-coreeni au fost fie închiși, fie uciși pentru credința lor. După ce a ajuns la putere, în 2012, după moartea tatălui său Kim Jong-il, tânărul Kim a continuat persecuția împotriva creștinilor începută de tatăl său. După estimările actuale, numărul creștinilor din Coreea de Nord se ridică la aproximativ 400.000 de oameni.

Regimul taliban din Afganistan a câștigat numele de cea mai periculoasă entitate pentru creștini, surclasând Forțele Democratice Aliate din Republica Democrată Congo și atacatorii pereni Boko Haram din Nigeria, Lupii Gri din Turcia și Al-Shabaab din Somalia.
Revenirea talibanilor la putere, după evacuarea haotică a trupelor SUA, la începutul acestei veri, i-a pus într-o situație cumplită pe creștinii afgani.
De data aceasta, conducătorii talibani au instrumente noi pentru a persecuta comunitatea creștină, cum ar fi înregistrări capturate în întreaga republică afgană, cu ajutorul cărora ar putea fi dezvăluită identitatea credincioșilor. Înainte ca talibanii să-și recapete puterea, în Afganistan erau aproximativ 10.000 de creștini. Aproape toți acești frați și surori sunt convertiți de la islam, ceea ce reprezintă o crimă în Afganistan, pedepsită cu moartea. Nu se știe câți au părăsit țara cu forțele militare americane, dar cei care au rămas, sunt amenințați.

În final, International Christian Concern a clasat Nigeria, țara din Africa de Vest, unde jihadiștii Boko Haram activează în nord-est, iar membrii tribului Fulani organizează atacuri împotriva creștinilor din mijlocul țării, ca fiind cea mai periculoasă pentru creștini.
Este cunoscut faptul că armata și poliția nigeriene nu au angajat insurgenți decât dacă au fost atacați ei înseși de militanți. Aceasta înseamnă că au fost – și sunt încă – dispuși să-i lase pe creștini să sufere pentru credința lor, fără să intervină. Astfel, peste 50.000 de creștini au pierit pentru credința lor în această țară, în ultimele două decenii.