Întreruperea de sarcină, principala cauză de deces în lume

Dacă întreruperea de sarcină ar fi luată în calcul ca și cauză de deces, în anul 2021, pentru al doilea an consecutiv, acesta ar fi fost principala cauză de deces la nivel mondial. Bolile transmisibile, care reprezintă cea de-a doua cauză de deces în lume, se situează la o distanță de trei ori mai mică.

Worldometer, o bază de date care ține evidența statisticilor privind sănătatea, populația globală și alte valori în timp real, evaluează numărul de întreruperi de sarcină efectuate la nivel mondial pe baza datelor obținute de la Organizația Mondială a Sănătății. Ultimul instantaneu disponibil al Worldometer, capturat în noaptea de Revelion, a dezvăluit că aproximativ 42,6 milioane de avorturi au fost efectuate în întreaga lume în 2021.

Bolile transmisibile au răpus 13 milioane de oameni. De asemenea, celelalte cauze principale de deces au pălit în comparație cu avortul, respectiv 8,2 milioane de oameni au murit de cancer, aproape 5 milioane de decese au fost cauzate de fumat, aproximativ 2,5 milioane de decese au avut legătură cu alcoolul, 1,7 milioane de oameni au murit de HIV/SIDA și mai mult de 1,3 milioane de oameni și-au găsit sfârșitul în accidente de circulație.

Totodată, anul trecut gripa sezonieră a ucis aproape jumătate de milion de oameni, aproximativ 400.000 de persoane au murit din cauza malariei și peste 300.000 de mame și-au pierdut viața în timpul nașterii. Un set separat de statistici despre coronavirus, realizat de Worldometer, a arătat că peste 3,5 milioane de persoane au murit din cauza complicațiilor cauzate de COVID-19 în 2021.

Aproximativ 58,7 milioane de oameni au murit în 2021, însă această cifră nu include pe cei care au murit din cauza întreruperilor de sarcină. Dacă avortul ar fi inclus ca și cauză de deces, numărul pierderilor de vieți omenești de anul trecut ar fi depășit 100 de milioane.

2021 nu este primul an în care avorturile au fost principala cauză de deces la nivel mondial. Datele Worldometer obținute în noaptea de Revelion 2020 au arătat că peste 42,6 milioane de avorturi au fost efectuate în acel an. Încă o dată, numărul acestora a fost de trei ori mai mare decât numărul persoanelor care au murit din cauza bolilor transmisibile.

În primele patru zile din anul 2022, Worldometer a constatat, de asemenea, că au avut loc peste 400.000 de întreruperi de sarcină în întreaga lume.

Pe lângă statutul său de principală cauză de deces la nivel global, avortul este, de asemenea, principala cauză de deces în Statele Unite, iar în România, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, rata avorturilor este de peste două ori mai mare decât în UE, adică 480 de avorturi la 1.000 de nașteri.

Conform Cuvântului lui Dumnezeu, care spune clar „Să nu ucizi” (Exodul 20:13), viața nu ne aparține ca s-o luăm. Ceea ce ține un făt în viață este suflarea pe care Dumnezeu a pus-o în el și nimeni nu poate ști când aceasta are loc. Nimicirea unei vieți în dezvoltare, indiferent de motivații, este astfel un păcat atât împotriva lui Dumnezeu, dar și împotriva celui nenăscut.

Și nu este puțin lucru să trebuiască să răspunzi înaintea lui Dumnezeu pentru luarea unei vieți pe care El a creat-o.