Întoarcerea la Hristos a tinerilor

În anul 2021, peste 190.000 de tineri și-au predat viața Domnului Isus Hristos, în urma slujirii unei organizații creștine. Groundwire are ca misiune să atragă la credință tineri din Generația Z, dar și dintre mileniali,  folosindu-se de canalele media populare ca modalitate de a ajunge la publicul țintă. Președintele organizației a explicat că nu își propun ca prioritate să atragă ateii, ci tinerii ce cred în existența lui Dumnezeu, dar nu au o relație personală cu Acesta. El a mai menționat că, deși mass-media dorește să împrăștie zvonul că majoritatea milenialilor sunt atei, în realitate aproximativ 70% dintre aceștia cred că Dumnezeu este cu adevărat o Persoană reală.

Groundwire dorește să găsească mijloace prin care să-i distragă pe tineri de la divertismentul cu care se hrănesc constant, prin intermediul micilor ecrane, și să îi conștentizeze de nevoia lor de a-și descoperi sensul și scopul în viață. „Nu trebuie să-i convingem noi că Dumnezeu este real.”, a spus președintele Seth Dunn, ”ci vrem să le arătăm că El poate împlini orice nevoie a lor, indiferent în ce punct al vieții s-ar afla.”

Rezultatele studiilor publicate pe site-ul Groundwire, arată că cei mai mulți dintre tinerii intervievați cred în rai, dar merg rar sau deloc la biserică, iar un sfert dintre ei nu au o afiliere religioasă. În plus, deși mai mult de jumătate dintre tineri mărturisesc că sunt creștini, totuși mai puțin de 1 din 5 poate spune ce trebuie să facă o persoană pentru a deveni un creștin autentic.

Motivul pentru care această organizație se folosește de rețelele sociale ca să ajungă mai aproape de tineri, se datorează faptului că majoritatea dintre ei își petrec cea mai mare parte a timpului liber în mediul online. Așadar, nu pot fi convinși să meargă la biserică, însă Vestea Bună a mântuirii poate ajunge la ei prin mijloace cu care să fie familiari. Odată ce tinerii accesează resursele puse la dispoziție de organizația Groundwire în mediul online, ei sunt redirecționați către alte site-uri sau grupuri care să-i apropie de Domnul Isus. Se pare că această abordare este extrem de eficientă. În anul 2020, peste 116.000 de tineri și-au mărturisit public credința, iar anul trecut, 192.000 s-au predat Domnului Isus Hristos.

Președintele Dunn consideră că este un privilegiu faptul că Dumnezeu a folosit slujirea de la Groundwire pentru a atrage atât de mulți tineri în Împărăția Sa. „Ne smerim să recunoaștem că toate acestea nu se întâmplă datorită nouă. Ci se întâmplă în ciuda noastră”, a spus el. „Slujba noastră este să rămânem cu ochii ațintiți asupra Sa, să-L urmăm și să spunem: „Doamne, avem nevoie să ne dai înțelepciune la fiecare pas, în fiecare zi, fie în crearea de conținut, fie cu privire la mijloacele prin care să ne promovăm lucrarea, avem nevoie de înțelepciunea Ta.”

Alte studii, efectuate în anul ce a trecut, arată unde se situează milenialii și cei din generația Z în ceea ce privește credința. De exemplu, un studiu publicat de Centrul de Cercetare Culturală de la Universitatea Creștină din Arizona a dezvăluit că majoritatea milenialilor erau indiferenți față de creștinism, în ciuda faptului că aveau totuși o viziune favorabilă despre Domnul Isus Hristos. De asemenea, un sondaj al Societății Biblice Americane a arătat că doar 9% dintre tinerii din generația Z și-au luat angajamentul să citească Sfânta Scriptură în mod constant.

Chiar pe paginile Bibliei, tinerii primesc încurajarea de a se bucura de tinerețea lor, fiind cu inima veselă, umblând pe căile alese de inimile lor şi plăcute ochilor lor. Dar fără să uite că, pentru toate acestea, și pe ei îi va chema Dumnezeu la judecată. Așadar, dragi părinți, îndreptați inimile tinerilor către învățăturile sănătoase ale Cuvântului Său. Iar voi, dragi tineri, îndrăzniți să vă căutați împlinirea în Singurul care poate satisface pe deplin sufletele noastre: Domnul Isus Hristos.