În căutarea tainelor Scripturii

Ne bucurăm în multe domenii din viața noastră de beneficiile tehnologiei. Pentru credincioși, unul dintre acestea este chiar domeniul spiritual. Cu ajutorul internetului avem acces la o varietate largă de resurse duhovnicești, iar cel mai important, la Cuvântul lui Dumnezeu. Faptul că cele mai multe dintre acestea sunt gratuite, chiar și cei ce nu cunosc mult, dar doresc să aprofundeze învățăturile Scripturii, pot face cu ușurință acest lucru. Pentru a analiza comportamentul și interesele internauților în acest sens, a fost realizat un studiu cu privire la cele mai căutate expresii sau cuvinte din Biblie în anul 2021.
Tendințele de căutare pe Bible Gateway oferă o imagine de ansamblu despre modul în care oamenii au interacționat cu Biblia în 2021 pe cel mai vizitat site creștin din lume. Aproape 3 milioane de căutări pe zi au fost generate de zeci de milioane de oameni din peste 200 de țări și teritorii în ultimele 12 luni.
Subiectele pe care oamenii le-au căutat despre Biblie pe Bible Gateway au fost dintotdeauna interesante, dar în acest an lucrurile au stat cu totul și cu totul diferit. Căutarea în Scriptură folosind cuvintele „vrăjitorii” și „vrăjitorie” a crescut din 2020 cu 193%, urmată de expresiile „încet la mânie, bogat în dragoste” și „în casa tatălui meu sunt multe locașuri”. Alți termeni de căutare au scăzut față de anul trecut, cum ar fi „ciumă”, „plagă” și „boală”, „nu aveți pentru că nu cereți” și „în lumea aceasta veți avea necazuri”. Căutarea cuvântului ”vrăjitorii” este legată de un interes sporit pentru cuvântul grecesc pharmakeia care, conform dicționarului grec-englez, înseamnă „folosirea drogurilor în orice scop; vrăjitorie, magie, descântec” așa cum este folosit în Galateni 5:20. Cel mai popular verset al Bibliei căutat, citit și împărtășit pe Bible Gateway în 2021 a fost Ioan 3:16, urmat de Ieremia 29:11, la fel cum au fost cel puțin în fiecare an al ultimului deceniu. Și primele două căutări de cuvinte cheie cele mai populare în 2021 – așa cum au fost an de an – au fost dragostea și pacea. Cu toate acestea, unele modificări aduse primelor cele mai căutate 10 versete ale Bibliei includ Romani 12:2, urcând pe poziția 5 anul acesta de pe poziția 16 de anul trecut, care spune astfel ”Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceţi prin înnoirea minţii voastre, ca să puteţi deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută şi desăvârşită”. Cea mai dramatică creștere este pentru Luca 10:18 („El a răspuns: „L-am văzut pe Satana căzând ca un fulger din cer”), urcând până pe locul 84 în 2021. În ceea ce privește versetele biblice aflate în topul cautărilor care au câștigat și au pierdut cel mai mult trafic față de anul trecut: Leviticul 13:45-46 a crescut cu 626% Isaia 26:20-21 a scăzut cu 92%. În timp ce vrăjitoria, enumerată de apostolul Pavel drept una dintre „faptele firii” în Galateni 5:20, a fost un termen de căutare al Bibliei extrem de popular în 2021, este important să ne amintim instrucțiunile apostolului Pavel aflate în același capitol și care sunt rezumate în cel mai popular verset din acest an: Galateni 5:22 — „Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioșia, blândețea, înfrânarea poftelor.”