Furtunile din viața noastră și scopul lor

Un articol publicat de curând pe site-ul ChristianPost.com vorbește despre binecuvântările de care putem avea parte chiar și în perioadele cu furtuni în viața noastră. Cum poate fi posibil acest lucru?

Mai întâi de toate, să definim ce este o furtună în viața unui credincios.

O furtună poate fi un moment menit să ne întărească puterea și rezistența în fața anumitor încercări din viață sau poate fi un test îngăduit de Dumnezeu spre creșterea și maturizarea noastră spirituală. Nu se poate să fim creștini autentici fără să nu ne coste nimic. De cele mai multe ori, urmarea planurilor lui Dumnezeu aduce cu sine și anumite provocări! Important este sa avem pace în inimă, chiar și atunci când trecem prin situații dificile, să ne dorim să împlinim voia lui Dumnezeu și să luptăm pentru cauzele la care am fost chemați să ne implicăm.

Când trecem printr-un astfel de moment dificil în viață, trebuie să ne verificăm starea spirituală pentru a putea înțelege lecția pe care Dumnezeu dorește să o învățăm. Mai apoi, este important sa fim sensibili la vocea lui Dumnezeu și să ne concentrăm asupra Cuvântului Său. În timp ce ne adâncim în Cuvântul lui Dumnezeu, ne amintim că El este cu noi și că nimeni nu poate fi împotriva noastră.

Furtunile vieții sunt, de asemenea, momentele în care ne autoevaluăm, ne verificăm și ne gândim dacă există vreun păcat nemărturisit care ne apasă, căutăm sfaturi biblice de la oameni maturi spiritual și, astfel, putem privi orice provocare ca pe o oportunitate de creștere.

Cartea Geneza, capitolul 25, oferă un bun exemplu în acest sens. Isaac l-a rugat pe Dumnezeu pentru soția sa, “pentru că era stearpă; și Domnul i-a ascultat rugămintea, iar Rebeca, soția sa, a rămas însărcinată”. Dar se pare că Rebeca a avut o sarcină dificilă. Ea a spus: “Dacă totul este bine, de ce sunt eu așa?”. Cu alte cuvinte, dacă sunt în voia lui Dumnezeu, de ce mi se întâmplă acest lucru?

Experiența Rebecăi ne învață faptul că voia lui Dumnezeu nu are legătură cu confortul nostru. El îngăduie adesea o criză, o furtună în viața noastră, pentru a ne conforma planului Său și o provocare pentru a ne schimba viața în bine. Rebecăi, Domnul i-a spus că în pântecele ei se aflau două națiuni și că împlinirea acestei promisiuni nu va fi ușoară.

Supunerea față de voia lui Dumnezeu poate fi o provocare pentru majoritatea oamenilor. Rebeca și Isaac s-au supus planului lui Dumnezeu. A te supune înseamnă a ceda, iar acest lucru este crucial. Să ne gândim ce se poate întâmpla dacă nu cedăm trecerea la o intersecție? Putem distruge mașina sau chiar viața cuiva. Uneori, astfel de accidente pot avea și în viața noastră de credință, dacă nu ne supunem Voii și Planului lui Dumnezeu.

Din când în când, s-ar putea să simțim dorința de a renunța și de a ne întoarce la zona noastră de confort, însă Dumnezeu vrea fim destoinici în orice fel de împrejurare și, mai mult de atât, El dorește să fim biruitori în Numele Său!

Așadar, când furtuna din viața noastră este dificilă, să ne concentrăm pe scopul acesteia și să nu mai privim spre greutatea suportării acesteia! Să ne amintim că Dumnezeu este cu noi în orice împrejurare a vieții și astfel putem face față cu succes furtunilor din viața noastră!