Dumnezeu Își ține întotdeauna promisiunile

Ați luat vreodată o decizie nepotrivită și apoi v-ați dat seama că la baza acesteia a stat împotrivirea față de ascultare? Există un cuvânt mai potrivit pentru aceasta: răzvrătire – iar de aici pot converge o mare varietate de circumstanțe ale vieții, cu situații problematice și traume care ne duc pe căi distructive.

Cu toții am făcut greșeli și am deviat de la cursul bun în viață și, atunci când se întâmplă asta, este ușor să ne condamnăm singuri. Și când ajungem să recunoaștem că circumstanțele provocatoare care ne înconjoară sunt rezultatul propriilor noastre acțiuni, este ușor să ne plângem de milă și să acceptăm înfrângerea. Dar acesta nu este bunul mai bun al lui Dumnezeu pentru noi.

Autorul articolului, Aaron Little, responsabil pentru departamentul media digital al Radio CBN, împărtășește din experiența minunată a împlinirii promisiunilor lui Dumnezeu în viața familiei lui: “Când soția mea avea 20 de ani, locuia singură în Tulsa, Oklahoma. Încă din adolescență, se luptase cu o tulburare de alimentație. În perioada petrecută în Tulsa, suferința ei a atins un punct culminant care a necesitat în final o spitalizare de două luni.

Deși a reușit să depășească tulburarea de alimentație în timpul acelei experiențe, costul efectiv al tratamentului și spitalizării a lăsat-o cu datorii de 70.000 de dolari. Fiind o tânără studentă pe cont propriu, nu avea absolut nicio modalitate de a plăti. Era speriată și aspră cu sine însăși pentru că a făcut alegeri neînțelepte care au condus la acel rezultat.

După ce a terminat tratamentul, timp de luni de zile s-a întâlnit în mod regulat cu reprezentantul contabil al spitalului. Uneori putea să plătească 20 de dolari, alteori nu avea nimic, și orice ar fi fost, nu avea niciodată suficient pentru a schimba serios balanța în privința sumei enorme de 70.000 de dolari. Era copleșită și se simțea distrusă financiar. Apoi, ceva uimitor a început să se întâmple. După câteva luni, soldul de 70.000 de dolari a scăzut la 50.000 de dolari. O lună mai târziu, 25.000 de dolari. În șase luni, datoria în contul ei a fost zero.

Soția mea nu a primit niciodată o explicație cu privire la cum și de ce s-a evaporat soldul contului așa cum s-a întâmplat, dar ea este un copil al lui Dumnezeu. În ciuda oricăror greșeli pe care le-a făcut și care au dus la acea situație fără speranță, Dumnezeu și-a onorat promisiunea de a nu o lăsa și de a nu o părăsi niciodată. Această promisiune este vie și disponibilă pentru toți copiii lui Dumnezeu – iar Dumnezeul nostru este cel mai bun împlinitor al promisiunii”.

Această poveste ne amintește de relatarea promisiunii lui Dumnezeu către David din 2 Împărați 8:19. În text, unul dintre descendenții regali ai lui David, Ioram, tocmai devenise rege al lui Iuda. Biblia spune că regele Ioram a făcut ce era rău înaintea Domnului. Orice ucenic al Bibliei știe că Dumnezeul cel Atotputernic avea o toleranță scăzută față de răzvrătire în vremurile Vechiului Testament, dar în versetul 19, citim:

Dar Domnul n-a voit să nimicească pe Iuda, din pricina robului Său David, după făgăduinţa pe care i-o făcuse că-i va da totdeauna o lumină printre fiii săi. (2 Regi 8:19)

Mulți dintre descendenții regali ai lui David au făcut în mod regulat ce era rău în ochii lui Dumnezeu și, adesea, acest rău a fost înrădăcinat în idolatrie! Cu toate acestea, Dumnezeu nu le-a dat niciodată ceea ce meritau. În schimb, El și-a onorat promisiunea și le-a permis să-și păstreze linia de sânge regală. Dumnezeu și-a onorat cuvântul indiferent de alegerile distructive și neascultătoare pe care le făceau copiii Săi.

În același mod în care Dumnezeu și-a ținut promisiunile cu mii de ani în urmă, El își ține promisiunile față de copiii Săi astăzi, mâine și pentru totdeauna. Dumnezeu a promis că nu ne va părăsi niciodată, iar în Evanghelia după Matei, Isus promite că va fi mereu cu noi:

Şi iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului.” (Matei 28:20)

Așadar, adânciți-vă în învățăturile Scripturii și identificați promisiunile lui Dumnezeu pe care trebuie să le reafirmați cel mai mult în viața dvs. Meditați la aceste promisiuni și permiteți-le să devină piatra de temelie a credinței dvs. Ascundeți-le în inima dvs, astfel încât, atunci când apar provocări, să vă sprijiniți pe puterea promisiunilor lui Dumnezeu.

Articol publicat de cbn.com, tradus și adaptat