Disponibili pentru Dumnezeu

De-a lungul istoriei Bisericii Domnului Isus Hristos, au existat numeroase evenimente cu însemnătate durabilă. Fiecare săptămână din an aduce cu sine diferite evenimente impresionante, fie în sens negativ, fie pozitiv. În istoria bisericii au existat tragedii de neuitat, biruințe uimitoare, nașteri memorabile, dar și decese notabile.

Săptămâna aceasta, în istoria creștină, se comemorează sosirea lui Georg Schmidt în Africa, conform site-ului ChristianPost.com. Misionarul, cunoscut pentru lucrarea sa de evanghelizare din Africa, a fost implicat în slujire ani de zile, învățând o comunitate izolată să scrie și să citească, și a botezat primii creștini din acel loc în anul 1740.

Munca misionarului a fost însă întreruptă de autoritățile olandeze și de clerul local, deoarece aveau o problemă cu faptul că o simplă persoană boteza oamenii, în locul unui slujitor sfințit.

Olandezii nu i-au mai permis niciodată misionarului să se întoarcă în Africa de Sud, iar abia după 50 de ani au început să fie acceptați din nou misionari creștini în coloniile africane.

Un lucru interesant este că, după ani de zile, nepoata unei bătrâne ce fusese botezată de Georg Schmidt învățase să citească dintr-o Biblie olandeză, fapt ce i-a oferit trecere înaintea multor oameni cărora le-a propovăduit despre Domnul Isus Hristos.

Dumnezeu este același ieri, azi și în veci. În vremea aceea El a lucrat cu putere prin credincioșii care s-au lăsat la dispoziția Lui, iar astăzi poate să facă același lucru. Întrebarea este, suntem noi disponibili pentru lucrarea lui Dumnezeu în orice vreme?